Για την κλιματική αλλαγή στη Μαδρίτη ο πρωθυπουργός

Στoυς στόχους και στα μέτρα που προωθεί η χώρα μας  για το κλίμα, αναμένεται να αναφερθεί ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης,  στην ομιλία του (θα μεταδοθεί από το ert.gr) στην επίσημη τελετή της Διάσκεψης του ΟΗΕ για την Κλιματική Αλλαγή, η οποία  πραγματοποιείται σήμερα στις 11.30, στη Μαδρίτη της Ισπανίας.

Όπως  είχε  κάνει στην  ομιλία του στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ (τον Σεπτέμβριο), ο πρωθυπουργός θα θίξει θέματα όπως η απολιγνιτοποίηση της Ελλάδας, έως το 2028, και η υιοθέτηση του Εθνικού Σχεδίου για το Κλίμα και την Ενέργεια.

Παράλληλα, στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας που προωθεί η κυβέρνηση, σε συνεργασία με την UNESCO, ο κ. Μητσοτάκης αναμένεται να τονίσει την ανάγκη αντιμετώπισης των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής στην πολιτιστική κληρονομιά, ενόψει και της συνάντησης, σε επίπεδο αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων, που πρόκειται να συγκαλέσει η Ελλάδα το 2020.

Νωρίτερα, στις 10.00 ώρα Ελλάδας, ο κ. Μητσοτάκης θα μετάσχει στη συνάντηση των ηγετών της ΕΕ, που παίρνουν μέρος στη Διάσκεψη του ΟΗΕ για την Κλιματική Αλλαγή, ενώ στις 15.30 ώρα Ελλάδας θα παρακαθίσει σε γεύμα εργασίας που παραθέτει ο πρωθυπουργός της Ισπανίας Πέδρο Σάντσεθ.

Στις 19.30 ώρα Ελλάδας ο κ. Μητσοτάκης θα παραστεί στη δεξίωση που παραθέτει ο Βασιλιάς της Ισπανίας Φελίπε.

Ο πρωθυπουργός αύριο και μεθαύριο (3 και 4 Δεκεμβρίου) θα βρίσκεται στο Λονδίνο, όπου θα λάβει μέρος στην επετειακή Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ για τα 70 χρόνια της Συμμαχίας.

Σχετική Είδηση : Ο Κ. Μητσοτάκης στη Μαδρίτη για το Συνέδριο της Κλιματικής Αλλαγής

www.ert.grΠηγή ert.gr