Γιατί η συμμαχία Ελλάδας – Εμιράτων είναι κρίσιμη και “πληγώνει” την Τουρκία [pics]

Η Ελλάδα και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα υπέγραψαν πρόσφατα μια αμυντική συμφωνία που έχει δυνητικές στρατηγικές συνέπειες για την Τουρκία, δεδομένης της αμοιβαίας αντίθεσης αυτών των χωρών στην εξωτερική πολιτική της Άγκυρας.

H συμφωνία περιλαμβάνει και μια «διάσταση» που σχετίζεται με εξοπλιστικά προγράμματα και πιο συγκεκριμένα τα γαλλικά μαχητικά Rafale και Mirage, καθώς επίσης και τα stealth μαχητικά αεροσκάφη πέμπτης γενιάς F-35.

Η Ελλάδα αντιτάσσεται σθεναρά στην γεώτρηση φυσικού αερίου της Τουρκίας εντός της αποκλειστικής οικονομικής ζώνης της Κύπρου (ΑΟΖ), στη δημιουργία μιας τεράστιας ΑΟΖ με τη Λιβύη και στην απόπειρα διάτρησης σε αμφισβητούμενα ύδατα στο Αιγαίο Πέλαγος. Τα ΗΑΕ είναι κλειδωμένα σε έναν “ψυχρό πόλεμο” σε ολόκληρη την περιοχή με την Τουρκία και υποστηρίζουν την Ελλάδα στις εδαφικές της διαφορές και έτσι δημιουργείται ένα “αντι-τουρκικό” μπλοκ, το οποίο “πληγώνει” την Άγκυρα.

Διαβάστε αναλυτικά στο OnAlert.gr

To άρθρο Γιατί η συμμαχία Ελλάδας – Εμιράτων είναι κρίσιμη και “πληγώνει” την Τουρκία [pics] δημοσιεύτηκε στο NewsIT .Πηγή:newsit.gr