Πολλές διαδηλώσεις κατά της χρήσης μάσκας και των περιοριστικών μέτρων για τον κορονοϊό πραγματοποιήθηκαν σήμερα, Σάββατο 14 Νοεμβρίου, σε πολλές περιοχές της Γερμανίας. Μάλιστα, σε μία περίπτωση η γερμανική αστυνομία έκανε χρήση νερού υπό πίεση για να διαλύσει μια μικρή αντιδιαδήλωση.

Στη Φραγκφούρτη, περίπου 1.000 άνθρωποι συγκεντρώθηκαν στο κέντρο της πόλης, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα της ομάδας Querdenker («Ελεύθερα σκεπτόμενος»), που τους τελευταίους μήνες έχει οργανώσει πολλές διαδηλώσεις ενάντια στα περιοριστικά μέτρα για την πανδημία του κορονοϊού. Την ίδια ώρα συγκεντρώθηκαν και περίπου 200 αντιδιαδηλωτές, μέλη αντιρατσιστικών κινημάτων, οι οποίοι κρατούσαν ένα πανώ με το σύνθημα «Κάτω η δεξιά».

Δείτε φωτογραφίες: 

Η αστυνομία εκτόξευσε νερό υπό πίεση για να διαλύσει τη δεύτερη διαδήλωση, που δεν είχε λάβει άδεια από τις αρχές, σε αντίθεση με την πρώτη.

Δείτε βίντεο:

Στη Ρατισβόνη της Βαυαρίας, 700 άτομα, σύμφωνα με τις τοπικές αστυνομικές αρχές, διαδήλωσαν κατά της χρήσης μάσκας και του κλεισίματος των μπαρ και των εστιατορίων. Δεν αναφέρθηκαν επεισόδια.

Κινητοποιήσεις είναι προγραμματισμένες και για αύριο σε διάφορες πόλεις της Γερμανίας, όπως στο Λίνταου και το Ερλάνγκεν.

 

To άρθρο Γερμανία: Διαδηλώσεις κατά των περιοριστικών μέτρων για τον κορονοϊό (pics, vid) δημοσιεύτηκε στο NewsIT .Πηγή:newsit.gr