Γαλλία: Κορονοπάρτι 2500 ατόμων στη Βρετάνη την παραμονή της Πρωτοχρονιάς

Η γαλλική αστυνομία διέλυσε ένα τεράστιο πάρτι στη βορειοδυτική Γαλλία την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, στο οποίο συμμετείχαν περίπου 2.500 άνθρωποι.

Το πάρτι ξεκίνησε την παραμονή της Πρωτοχρονιάς σε μια εγκαταλελειμμένη αποθήκη στη Λιερόν, νότια της Ρεν, στη Βρετάνη και συνεχιζόταν μέχρι σήμερα το πρωί.

Ο Γάλλος υπουργός Εσωτερικών Ζεράλ Νταρμανέν, έγραψε στο Twitter ότι επιβλήθηκαν πρόστιμα σε όσους παραβρέθηκαν στο πάρτι και ότι ταυτοποιήθηκαν οι διοργανωτές του, οι οποίοι και θα προσαχθούν ενώπιον της δικαιοσύνης.

 

H νομαρχία Ιλ-ε-Βιλαίν ανέφερε στο Twitter ότι επιβλήθηκαν 450 πρόστιμα για συμμετοχή σε παράνομο πάρτι, παραβίαση της απαγόρευσης κυκλοφορίας και μη χρήση μάσκας.

Οι εισαγγελικές αρχές στην Ρεν ξεκίνησαν έρευνα για παράνομη διοργάνωση μουσικής εκδήλωσης και χρήση βίας κατά προσώπων σε θέσεις εξουσίας, όπως ανακοίνωσε η νομαρχία σήμερα μετά τα επεισόδια.

Κάποιοι από τους συμμετέχοντες συγκρούστηκαν με τις αρχές, έβαλαν φωτιά σε ένα αυτοκίνητο και πέταξαν αντικείμενα στους αστυνομικούς με αποτέλεσμα να τραυματιστούν τρεις άνδρες της γαλλικής αστυνομίας.

Οι υγειονομικές αρχές ενθαρρύνουν τους συμμετέχοντες να υποβληθούν σε rapid test στο γυμναστήριο της πόλης όπου έχει στηθεί ένα διαγνωστικό κέντρο, και να παραμείνουν σε απομόνωση για επτά ημέρες.

Εκτός από την απαγόρευση μαζικών συναθροίσεων που ισχύει σε όλη τη Γαλλία, η κυβέρνηση της χώρας έχει επιβάλλει απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 20:00 έως τις 6:00, ενώ σε 15 βορειοανατολικά και νοτιοανατολικά γεωγραφικά διαμερίσματα, η απαγόρευση ξεκινά δύο ώρες νωρίτερα, στις 18:00 δηλαδή, λόγω της έξαρσης κρουσμάτων σε αυτές τις περιοχές.

 

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Francetvinfo

 

 

 

www.ert.grΠηγή: ert.gr