Η παροιμία λέει ότι οι γάτες έχουν εννέα ζωές, και αυτό επιβεβαιώθηκε από την περίπτωση μιας γάτας στην Ουκρανία που πέρασε μισή ώρα σε ένα ενεργοποιημένο πλυντήριο ρούχων και – επέζησε. Σύμφωνα με το προσωπικό της κτηνιατρικής κλινικής στην οποία μεταφέρθηκε μετά το περιστατικό, ο γάτος παρέμεινε στο πλυντήριο για περίπου 30 λεπτά πριν οι ιδιοκτήτες ακούσουν τις «κραυγές» του. 

Σύμφωνα με το Tanjug, οι ιδιοκτήτες εξήγησαν ότι του γάτου τους Brooch συνήθως αρέσει να κοιμάται στο πλυντήριο ρούχων, οπότε δεν τον παρατήρησαν όταν το ανοίξαν. 

Σύμφωνα με τον γιατρό, ο γάτος είχε χαμηλή θερμοκρασία κατά την εξέταση και δυσκολευόταν να αναπνεύσει και τα μάτια του ήταν κλειστά λόγω της σκόνης πλυσίματος. Ο Brooche έλαβε θεραπεία και αφέθηκε ελεύθερος στο σπίτι μετά από τις εξετάσεις του που ήταν καλές. Νιώθει καλά, είναι δραστήριος και έχει όρεξη, δήλωσαν οι κτηνίατροι. 

«Δεν είναι η πρώτη φορά που συναντάμε μια τέτοια περίπτωση, αλλά ο Broša ήταν τυχερός. Δεν λέγεται τυχαία ότι οι γάτες έχουν εννέα ζωές», συμπλήρωσαν.

Πηγή: Politika.rs 

Επιμέλεια – Μετάφραση: Λιλιάνα Κούλιτς

www.ertnews.grΠηγή: ert.gr