Παρακρατούσε χρήματα από τις εισπράξεις και δεν τα έβαζε στο ταμείο του πρατηρίου υγρών καυσίμων, που του έδινε εργασία, φθάνοντας να ιδιοποιηθεί συνολικό ποσό 10.500 ευρώ.

Ενοχος για υπεξαίρεση και υπεξαγωγή εγγράφων κρίθηκε χθες από το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Βόλου 28χρονος Έλληνας, ο οποίος καταδικάστηκε ερήμην σε ποινή φυλάκισης δεκαπέντε μηνών με τριετή αναστολή, εφέσιμη.

Η υπόθεση αποκαλύφθηκε στο τέλος του 2016, όταν πλέον η επιχείρηση διαπίστωσε τι συνέβαινε, καθώς το ταμείο ήταν ανεξήγητα κάθε μήνα μείον.

Από τον Ιούνιο του 2015 έως και το τέλος του 2016 ένα διόλου ευκαταφρόνητο χρηματικό ποσό είχε κάνει φτερά ζημιώνοντας την επιχείρηση με περαιτέρω απώλειες και μάλιστα εν μέσω κρίσης.

Ο ιδιοκτήτης κατήγγειλε το περιστατικό και τότε αποκαλύφτηκε τι συνέβαινε. Κατά την ακροαματική διαδικασία αποδείχτηκε ότι ο 28χρονος στο τέλος της βάρδιάς του παρακρατούσε μέρος των εισπράξεων και δεν τα έβαζε στο ταμείο.

Μάλιστα, όταν έγιναν οι πράξεις του γνωστές φρόντισε να αρπάξει τα βιβλία πέντε μηνών της επιχείρησης με οικονομικά στοιχεία. Ο κατηγορούμενος δεν ήταν παρών στο δικαστήριο για να απολογηθεί για τις πράξεις του και καταδικάστηκε ερήμην. Εχει δυνατότητα άσκησης έφεσης.

Πηγή: onlarissa.gr

To άρθρο Βόλος: Το ταμείο δεν ήταν τυχαία… μείον! Η επίλυση του μυστηρίου προκάλεσε οργή στον ιδιοκτήτη δημοσιεύτηκε στο Newsit.gr .Πηγή:newsit.gr