«Βροχή» οι καταγγελίες για την ανομολόγητη δράση του καθηγητή (video)

Δεν έχει κοπάσει στις Σέρρες ο σάλος από τις αποκαλύψεις για τον καθηγητή του ΤΕΙ που είχε ανοίξει φάμπρικα με εκβιασμούς και δωροδοκίες των σπουδαστών του για να περνούν τα μαθήματα. Ο 59χρονος προφυλακίστηκε στις φυλακές Νιγρίτας, όπως και ο συνεργός του -ιδιοκτήτης φροντιστηρίου- αλλά αίσθηση προκαλεί δημοσίευμα πως υπάρχει και δεύτερος καθηγητής που ακολουθούσε τα ίχνη του πρώτου.

Ολοένα και περισσότερα στόματα ανοίγουν και αποκαλύπτουν την κυνικότητα με την οποία δρούσε επί χρόνια ο προφυλακισμένος πλέον καθηγητής του ΤΕΙ Σερρών. Κατά δεκάδες, γονείς και φοιτητές περνούν το κατώφλι του εισαγγελικού γραφείου καταγγέλλοντας ότι ο 59χρονος εκβίαζε τους φοιτητές του, ζητώντας έως και σεξουαλικά ανταλλάγματα προκειμένου να τους περνάει στα μαθήματά του, ενώ τους έστελνε σε συγκεκριμένο φροντιστήριο προκειμένου στη συνέχεια να εξασφαλίσουν ένα καλύτερο βαθμό.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Δημοκρατία», οι αρχές έχουν σχηματίσει δικογραφία και για δεύτερο καθηγητή, στενό συνεργάτη του 59χρονου που ζητούσε τα ίδια ανταλλάγματα για να περνά τους φοιτητές στα μαθήματά του.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας, ο δεύτερος καθηγητής, από το ίδιο ΤΕΙ, είναι νεότερος και φαίνεται ότι ήταν πιο προσεκτικός στη δράση του, καθώς έκοβε λιγότερους φοιτητές, ενώ και αυτός φέρεται να παραπέμπει τους φοιτητές στο ίδιο φροντιστήριο, προκειμένου να περάσουν το μάθημά του. Το ρεπορτάζ διαψεύδει ο πρύτανης του ΤΕΙ, σημειώνοντας ότι δεν έχει γίνει καταγγελία για κάποιον άλλο εκπαιδευτικό.

Στις φυλακές Νιγρίτας οδηγήθηκαν την Παρασκευή ο 59χρονος καθηγητής και ο ιδιοκτήτης του φροντιστηρίου, κατηγορούμενος ως συνεργός του, μετά τις απολογίες τους στην ανακρίτρια. Η σύζυγος του ιδιοκτήτη φροντιστηρίου αφέθηκε ελεύθερη με περιοριστικούς όρους και καταβολή εγγύησης 30.000 ευρώ.

Κατά την απολογία του ο καθηγητής φέρεται να αρνήθηκε τα πάντα.

Όπως προκύπτει από τη δικογραφία, ο 59χρονος, εκτός από τα ανταλλάγματα πάσης φύσεως που απαιτούσε, τους έβαζε να κάνουν πρακτική στο λογιστικό του γραφείο, χωρίς να τους πληρώνει, κρατώντας για τον εαυτό του την κρατική επιδότηση.

Στο μικροσκόπιο βρίσκονται σκληροί δίσκοι και τηλεφωνικές επικοινωνίες του καθηγητή.

Εν τω μεταξύ, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Σερρών απέστειλε επιστολή προς τη διοίκηση του ΤΕΙ Κ. Μακεδονίας, ζητώντας να ξεκαθαρίσει το τοπίο.

Ρεπορτάζ: Άννα Βλαχοπαναγιώτη, Λεωνίδας Κασάπης
Πηγή: ΕΡΤ1

www.ert.grΠηγή ert.gr