Η βρετανική κυβέρνηση ετοιμάζεται να παρέμβει και να χρηματοδοτήσει τη λειτουργία της Gazprom Energy εάν ​​ο προμηθευτής που υποστηρίζεται από το Κρεμλίνο καταρρεύσει μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία που προκάλεσε διαρροή πελατών.

Οι Τάιμς αναφέρουν ότι αξιωματούχοι προετοιμάζονται για την επιχείρηση που προμηθεύει περίπου το ένα πέμπτο του μη οικιακού αερίου, να εισέλθει στο ειδικό καθεστώς διαχείρισης που χρηματοδοτείται από τους φορολογούμενους, ενδεχομένως εντός εβδομάδων.

Η Gazprom Energy ανήκει στην Gazprom Marketing and Trading, την παγκόσμια επιχείρηση εμπορίας ενέργειας του κολοσσού φυσικού αερίου που υποστηρίζεται από το Κρεμλίνο με έδρα το Λονδίνο.

Σε ανακοίνωσή της ανέφερε: «Είμαστε σε συνεχή επαφή με τις αρμόδιες ρυθμιστικές αρχές και δεν γνωρίζουμε οποιαδήποτε απόφαση ληφθεί για να τεθεί η Gazprom Energy υπό κυβερνητικό έλεγχο.

Η Ofgem πρέπει να εξετάσει όλα τα πιθανά σενάρια και να διατυπώσει σχέδια για να ανταποκριθεί σε όποια γεγονότα προκύψουν – αυτό είναι απολύτως φυσιολογικό».

Ανταπόκριση από το Λονδίνο: Ευδοξία Λυμπέρη

www.ertnews.grΠηγή: ert.gr