Λονδίνο, Ανταπόκριση: Νατάσα Καντζάβελου

Σε έναν πρωτοφανή διαδικτυακό πόλεμο ενεπλάκησαν ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον και ο Κρις Ουιτι με την τραγουδίστρια Νίκι Μινάζ να προκαλεί ανεβάζοντας ένα μήνυμα στο  Twitter  για τα εμβόλια κατά του κορονοϊού.

Η 38χρονη Νίκη Μιναζ δέχτηκε έντονη κριτική για τον ισχυρισμό της ότι φίλος του ξαδέρφου της έμεινε ανίκανος μετά τη λήψη του εμβολίου.

Το «αβάσιμο» tweet επικρίθηκε από τον πρωθυπουργό αλλά  και από τον αρχίατρο της Αγγλίας σε  συνέντευξη τύπου με τον Ουιτι να λέει ότι η Μιναζ θα έπρεπε να «ντρέπεται» να μοιράζεται αναληθείς πληροφορίες με τους 22 εκατομμύρια που την ακολουθούν.

Η Miναζ απάντησε ανεβάζοντας μια περίεργη φωνητική νότα που ειρωνεύτηκε το ζευγάρι με βρετανική προφορά, ενώ αποκάλεσε την πολιτική συντάκτρια του BBC Lάρα Κιουνσμπεργκ «ανόητη ».

Ο πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον στη συνέχεια δήλωσε: «Δεν είμαι τόσο εξοικειωμένος με τα έργα της Νίκη Μιναζ όσο θα έπρεπε πιθανώς να γνωρίζω. Αλλά είμαι εξοικειωμένος με τη Νίκη Κανανι , μια εξαιρετικη γιατρό από το Μπεξλει που έχει εμφανιστεί πολλές φορές μπροστά σας, η οποία θα σας πει ότι τα εμβόλια είναι υπέροχα και όλοι πρέπει να τα κάνουν. Γι’ αυτό προτιμώ να ακούω τη Nικι Κανανι “.

Στη συνέχεια στο Sky News ο καθηγητής Κρις Γουίτι είπε: «Υπάρχει μια ομάδα ανθρώπων που προσπαθούν να αποθαρρύνουν άλλους να κάνουν το εμβόλιο που θα μπορούσε να τους σώσει τη ζωή ή να αποτρέψει τραυματισμούς για μια ζωή. Και πολλοί από αυτούς τους ανθρώπους, λυπάμαι που το λέω, νομίζω γνωρίζουν πως εκτοξεύουν ανακρίβειες. Κατά την άποψή μου, θα έπρεπε να ντρέπονται».

www.ertnews.gr

Πηγή: ert.gr