Βραζιλία

Η Βραζιλία κατέγραψε 25.193 νέες θετικές στον νέο κορονοϊό διαγνώσεις τις τελευταίες 24 ώρες και 433 επιπλέον θανάτους από COVID-19, ανέφερε σήμερα το υπουργείο Υγείας.

Η χώρα έχει καταγράψει μέχρι τώρα 6.927.145 θετικές διαγνώσεις αφότου ξεκίνησε η πανδημία, ενώ ο επίσημος απολογισμός των θανάτων έχει φθάσει τους 181.835, σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου.

Η δημοσκόπηση που… λέει πολλά στην Βραζιλία

Το ποσοστό των Βραζιλιάνων οι οποίοι δηλώνουν ότι δεν είναι διατεθειμένοι να πάρουν κανένα εμβόλιο εναντίον του νέου κορονοϊού αυξήθηκε στο 22% αυτή την εβδομάδα, από το 9% στο οποίο βρισκόταν τον Αύγουστο, ενώ η πλειοψηφία των πολιτών λέει πως δεν θα δεχόταν να εμβολιαστεί με σκεύασμα κατασκευασμένο στην Κίνα, σύμφωνα με δημοσκόπηση του ινστιτούτου Datafolha που δημοσιεύθηκε πριν λίγες ώρες, καθώς οι τοποθετήσεις που έχει κάνει τελευταία ο πρόεδρος Ζαΐχ Μπολσονάρου φαίνεται πως επηρέασαν την κοινή γνώμη.

Κατά την έρευνα που έκανε η Νταταφόλια, το 73% του δείγματος δήλωσε πως σχεδιάζει να εμβολιαστεί, ενώ το 5% δεν ξέρει εάν θα το κάνει. Τα ποσοστά αυτά ήταν τον Αύγουστο 89% και 3% αντίστοιχα

Στα τέλη του περασμένου μήνα, ο Μπολσονάρου ξεκαθάρισε ότι δεν θα πάρει κανένα εμβόλιο εναντίον του νέου κορονοϊού, όποτε κι αν εγκριθεί. Ο ακροδεξιός αρχηγός του κράτους, από τους πιο προβεβλημένους πολιτικούς που υποβαθμίζουν την πανδημία σε παγκόσμιο επίπεδο, τόνισε πως η άρνηση αυτή είναι «δικαίωμά του» και εξέφρασε έντονη επιφύλαξη ειδικά για το εμβόλιο που αναπτύσσει η κινεζική Sinovac και παράγεται στη Βραζιλία σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Butantan, στην πολιτεία Σαν Πάουλου.

Σύμφωνα με την έρευνα που έκανε η Νταταφόλια, μόλις το 47% του δείγματος είπε ότι θα δεχόταν να εμβολιαστεί με σκεύασμα κινεζικής παραγωγής, το 50% απάντησε ότι δεν θα έκανε κινεζικό εμβόλιο, ενώ το 3% δήλωσε αναποφάσιστο.

Τα στοιχεία υποδεικνύουν συσχέτιση της απόρριψης των εμβολίων με την εμπιστοσύνη στον πρόεδρο της χώρας. Το 33% των Βραζιλιάνων που δηλώνουν πως εμπιστεύονται πάντα τον Μπολσονάρου δήλωσε απρόθυμο να εμβολιαστεί, ενώ στις τάξεις όσων δηλώνουν ότι δεν εμπιστεύονται ποτέ τον πρόεδρο, το ποσοστό αυτό μειώνεται στο 16%.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ.

To άρθρο Βραζιλία: Νεκροί από κορονοϊό ακόμα 433 άνθρωποι και 25.193 νέα κρούσματα δημοσιεύτηκε στο NewsIT .Πηγή:newsit.gr