Την άρση ασυλίας του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Σταύρου Αραχωβίτη για την υπόθεση Folli – Folli  αποφάσισε νωρίτερα η Ολομέλεια της Βουλής

Με 183 θετικές ψήφους έναντι 23 αρνητικών ήρθη η ασυλία του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Σταύρου Αραχωβίτη, με αφορμή δικογραφία που διαβιβάστηκε στη Βουλή και αφορά email ενός χαμηλόβαθμου υπαλλήλου της Foli – Folie, που ανέφερε το όνομα του βουλευτή στην γνωστή υπόθεση.

Παρότι τα κόμματα συμφώνησαν ότι δεν υπάρχουν στοιχειώδεις ενδείξεις, ώστε να προχωρήσει η ποινική διερεύνηση της υπόθεσης, επικαλέστηκαν τον Kανονισμό σύμφωνα με τον οποίο η Βουλή δεν μπορεί να μπει στην ουσία των γεγονότων και την επέστρεψαν στη δικαιοσύνη.

Παράλληλα επανέφεραν αίτημα προς τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου να γίνεται ένα πρώτο φιλτράρισμα των υποθέσεων, πριν αυτές έρθουν ως δικογραφίες στη Βουλή.

“Να μην υπερψηφιστεί η πρόταση, διότι δια της ψήφου των βουλευτών θα δοθεί η δυνατότητα να λειτουργήσει ένα σύστημα κατασυκοφάντησης του πολιτικού συστήματος” ζήτησε ο πρώην πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης, ενώ η αξιωματική αντιπολίτευση απείχε από την ψηφοφορία διαμαρτυρόμενη για την επιστολική ψήφο σε ονομαστικές ψηφοφορίες.

Πηγή: ΕΡΤ

www.ertnews.grΠηγή ert.gr