Βουλή: Στην ολομέλεια η τροπολογία για την προστασία της α΄ κατοικίας

Εισάγεται το μεσημέρι στην ολομέλεια της Βουλής η τροπολογία για την προστασία της α΄ κατοικίας. Συναινετικό ήταν το κλίμα στη συνεδρίαση της Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής, με την πλειονότητα των αρμόδιων φορέων να εμφανίζεται θετική στις διατάξεις που προωθεί η κυβέρνηση.

Η Ν.Δ. ξεκαθάρισε, ότι παρά τις επιμέρους αντιρρήσεις της θα υπερψηφίσει τη νέα ρύθμιση, ενώ η ΔΗΣΥ εξέφρασε τη διαφωνία της.
Τα άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης επιφυλάχθηκαν να τοποθετηθούν στην ολομέλεια.

Τη βούληση της κυβέρνησης να επιβραβεύονται και οι συνεπείς δανειολήπτες εν ευθέτω χρόνω τόνισε ο υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης. Κάλεσε την αντιπολίτευση και ειδικά τη ΝΔ να καταθέσει σχετική ρύθμιση και να συνηγορήσει η κυβέρνηση, πάντα σε διάλογο με τις Τράπεζες.

Θα υπάρξουν ρυθμίσεις επιβράβευσης των «πράσινων δάνειων» με μειώσεις δόσεων κατά 50-70%, δήλωσε ο υπουργός Επικρατείας Αλέκος Φλαμπουράρης.

Για πρώτη φορά προστατεύεται η πρώτη κατοικία όχι μόνο για ευάλωτους δανειολήπτες με στεγαστικό δάνειο αλλά και πολλών επαγγελματιών με επιχειρηματικά δάνεια σημείωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

ΠΗΓΗ: ΠΡΩΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Σχετική είδηση: Νέο πλαίσιο προστασίας α’ κατοικίας: Ανοιχτό το ενδεχόμενο επιβράβευσης συνεπών δανειοληπτών (video)

www.ert.grΠηγή ert.gr