Στα ύψη αναμένεται να ανέβει το «πολιτικό θερμόμετρο» κατά τη διάρκεια της συζήτησης σε επίπεδο αρχηγών κομμάτων στην Ολομέλεια της Βουλής για το νομοσχέδιο του Υπουργείου Δικαιοσύνης: «Διαδικασία άρσης του απορρήτου των επικοινωνιών, κυβερνοασφάλεια και προστασία προσωπικών δεδομένων πολιτών». Το νομοσχέδιο υπερψηφίστηκε μόνο από την κυβερνητική πλειοψηφία στην αρμόδια Επιτροπή.

Το νομοσχέδιο υπερψηφίζει η ΝΔ και καταψηφίζουν όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης πλην της Ελληνικής Λύσης που επιφυλάσσεται να τοποθετηθεί στην Ολομέλεια.

Όπως είχε προαναγγείλει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, ο πρωθυπουργός θα πάει στη Βουλή και θα απαντήσει σε όλα. Θα είναι, μάλιστα, η πρώτη δια ζώσης αντιπαράθεση ανάμεσα στον Κυριάκο Μητσοτάκη, τον Αλέξη Τσίπρα και τους υπόλοιπους αρχηγούς των κομμάτων της αντιπολίτευσης για το θέμα των παρακολουθήσεων.

«Το παιγνίδι με τους θεσμούς της Δημοκρατίας λαμβάνει τέλος», σημείωσε ο Αλέξης Τσίπρας, μετά την ωριαία συνάντηση του με τον πρόεδρο της ΑΔΑΕ. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κατέθεσε και γραπτώς αίτημα να ενημερωθεί για περιπτώσεις άρσης απορρήτου που αφορούν πολιτικά πρόσωπα.

«Ζήτησα από τον Πρόεδρο της Αρχής, όπως ο νόμος ορίζει, να έχω πρόσβαση ως πολιτικός αρχηγός και αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης σε όλες τις διατάξεις, που αφορούν πολιτικά πρόσωπα, αλλά και αρχηγούς ή αξιωματικούς των Ενόπλων Δυνάμεων, και έχουν υπογραφεί την τελευταία τριετία. Με τους θεσμούς της χώρας και της Δημοκρατίας δεν θα παίζουμε», δήλωσε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

«Η συγκεκριμένη παράταξη επειδή δε μπορεί να αντιπαρατεθεί καταφεύγει στο μόνο πράγμα που ξέρει, την σπίλωση, συκοφαντία και ύβρεις», τόνισε ο υπουργός Εσωτερικών, Μάκης Βορίδης

 

Πηγή ΕΡΤ, Πρώτο Πρόγραμμα

www.ertnews.grΠηγή ert.gr