Βίντεο ντοκουμέντο – Διάσωση γυναίκας με αρρυθμία από την ΕΛ.ΑΣ. (video)

Φύλακες άγγελοι για μια νεαρή γυναίκα που χρειάστηκε να μεταφερθεί επειγόντως στο νοσοκομείο με συμπτώματα καρδιακού επεισοδίου, στάθηκαν οι άνδρες της Άμεσης Δράσης και της Ομάδας Δίας.

Αστυνομικοί της Άμεσης Δράσης έχουν πάρει στα χέρια ημιλιπόθυμη την 20χρονη με συμπτώματα καρδιακής αρρυθμίας και νοσηλευτές τη μεταφέρουν στα επείγοντα, στο Αττικό νοσοκομείο, στο Χαϊδάρι. Είχε προηγηθεί αγώνας δρόμου, έμπειρου πληρώματος περιπολικού της Άμεσης Δράσης και μοτοσικλετιστών της ομάδας ΔΙΑΣ, που συνόδευαν το ταξί που μετέφερε την κοπέλα με μια φίλη της από τους Αγίους Αναργύρους στο Αττικό νοσοκομείο.

Το περιστατικό έγινε σε ώρα αιχμής, με πολύ κίνηση στους δρόμους. Σε χρόνο λιγότερο από 5 λεπτά ήταν στο νοσοκομείο. «Δεν σκέφτεσαι κάτι εκείνη τη στιγμή, το μόνο που σε ενδιαφέρει είναι να φτάσεις εσύ, οι συνάδελφοί σου, το άτομο που συνοδεύεται με ασφάλεια και ταχύτητα στο νοσοκομείο», μάς λέει μοτοσικλετιστής της Ομάδας Δίας.

Η κοπέλα σώθηκε και ευχαρίστησε τους αστυνομικούς της Άμεσης Δράσης.

Ενίσχυση σε εξοπλισμό χρειάζεται η Άμεση Δράση, δηλώνει ο Οργανωτικός Γραμματέας της Ένωσης Αστυνομικών Αθηνών, Χρήστος Μπαλάσκας.

Οι αστυνομικοί που δίνουν καθημερινό αγώνα στους δρόμους στέλνουν το δικό τους μήνυμα στους οδηγούς: «Κρατήστε ανοιχτή τη Λωρίδα έκτακτης ανάγκης». Συνοδηγός του περιπολικού της Άμεσης Δράσης τονίζει ότι «καλό είναι να το αποφεύγουμε, γιατί οποιοσδήποτε μπορεί να βρεθεί σε αυτή την κατάσταση και ο οδηγός επισημαίνει ότι πρέπει να ανοίγουμε δρόμο, είναι σημαντικά ακόμη και 10 δευτερόλεπτα.

Ρεπορτάζ: Νίκος Κουντούρης

www.ert.grΠηγή ert.gr