Από τον Πύργο, στην πρώτη περιοδεία του μετά την άρση του lockdown ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι έχει αφήσει στην τύχη του το νομό Ηλείας.

“Για τη σημερινή κυβέρνηση ο νομός Ηλείας είναι ξεγραμμένος από το χάρτη, όπως ξεγραμμένοι είναι και οι πολίτες εκείνοι οι οποίοι ζουν από το μόχθο και την δημιουργικότητά τους αλλά δεν περιλαμβάνονται στα σχέδια της κυβέρνησης του κυρίου Μητσοτάκη που στόχος της είναι να ευνοήσει μονάχα συμφέροντα είτε στο χώρο της οικονομίας είτε στο χώρο της παιδείας”, είπε ο Αλέξης Τσίπρας.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ καταλόγισε στην κυβέρνηση αδιαφορία για το δρόμο καρμανιόλα, όπως είπε Πύργου – Πατρών.

Κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι αφήνει εκτός πανεπιστημιακού χάρτη την Ηλεία και τόνισε ότι περιμένει από τον κ. Μητσοτάκη να απαντήσει στην επίκαιρη ερώτηση για την αλλαγή του συστήματος εισαγωγής στα ΑΕΙ , η οποία κατατέθηκε για τρίτη φορά.

“Δεν περιμένω από τον κ. Καραμανλή και την κ. Κεραμέως. Περιμένω από τον κ. Μητσοτάκη να απαντήσει και να μα μην κρυφτεί. Πρέπει να έρθει να δώσει απαντήσεις”, τόνισε.

Ο Α. Τσίπρας συναντήθηκε στην περιοδεία του με εργαζόμενους στα νοσοκομεία, με φοιτητές, αγρότες και επαγγελματίες, ενώ επισκέφθηκε το Τμήμα Μουσειολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών.

Πηγή: ΕΡΤ1
Αποστολή Ηλεία: Γιώργος Παντελάκης
Ρεπορτάζ: Γιάννης Φασουλάς

www.ertnews.grΠηγή ert.gr