Α. Τσίπρας: Βήμα το βήμα ξανακερδίζουμε την εργασία με όρους αξιοπρέπειας

Πυρετώδεις είναι οι διαβουλεύσεις στην κυβέρνηση, ενόψει της ομιλίας του πρωθυπουργού το Σάββατο στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης. Ο Αλέξης Τσίπρας, αναμένεται να παρουσιάσει το σχέδιο της κυβέρνησης για την επόμενη ημέρα, δίνοντας έμφαση στο κοινωνικό κράτος. Στο τραπέζι αναμένεται να βρεθούν η αύξηση κοινωνικών δαπανών, οι φοροελαφρύνσεις και οι ελαφρύνσεις στις ασφαλιστικές εισφορές. Ο πρωθυπουργός με αφορμή την υπογραφή από την Έφη Αχτσιόγλου των τεσσάρων πρώτων κλαδικών συμβάσεων, τόνισε ότι αφορούν περίπου 75.000 εργαζόμενους οι οποίοι θα δουν άμεσα αυξήσεις στους μισθούς τους. «Η μάχη για την ενίσχυση των εργαζομένων συνεχίζεται και αποτελεί προτεραιότητά μας στη μεταμνημονιακή εποχή. Βήμα το βήμα θα ξανακερδίσουμε την εργασία στη χώρα μας, με όρους αξιοπρέπειας», αναφέρει το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού.

Ως την πρώτη κυβερνητική απόφαση «που σηματοδοτεί την έξοδο από τα μνημόνια» χαρακτηρίζει ο Αλέξης Τσίπρας τη σημερινή υπογραφή των πρώτων τεσσάρων κλαδικών συμβάσεων εργασίας με την οποία περίπου 75.000 εργαζόμενοι θα δουν άμεσα αυξήσεις στους μισθούς τους.

Με αναρτήσεις του στο Twitter ο πρωθυπουργός σημειώνει ότι «η μάχη για την ενίσχυση των εργαζομένων συνεχίζεται και αποτελεί προτεραιότητά μας στη μεταμνημονιακή εποχή».

Συγκεκριμένα, ο Αλέξης Τσίπρας αναφέρει:

«Σήμερα, είχαμε τη πρώτη κυβερνητική απόφαση που σηματοδοτεί την έξοδο από τα μνημόνια. Η υπουργός Εργασίας υπέγραψε για τις πρώτες 4 κλαδικές συμβάσεις εργασίας, που αφορούν περίπου 75.000 εργαζόμενους, οι οποίοι θα δουν άμεσα αυξήσεις στους μισθούς τους. Η μάχη για την ενίσχυση των εργαζομένων συνεχίζεται και αποτελεί προτεραιότητά μας στη μεταμνημονιακή εποχή. Βήμα το βήμα θα ξανακερδίσουμε την εργασία στη χώρα μας, με όρους αξιοπρέπειας».

Πηγή:ΕΡΤ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

www.ert.gr

Πηγή ert.gr