Στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 & 105,8 της ΕΡΤ και στη Μαρία Γεωργίου και στον Γιώργο Πίκουλα, μίλησε ο υφυπουργός Παιδείας και καθηγητής Διεθνών Σχέσεων, Άγγελος Συρίγος, για τι θα γίνει με τα πανεπιστήμια.

«Τα πανεπιστήμια είναι γνωστό, ότι μέχρι τις 4 Ιουνίου θα λειτουργήσουν μόνο με τηλεκπαίδευση. Προκύπτει θέμα για κλινικές ασκήσεις, πρακτικές ασκήσεις και εργαστηριακά μαθήματα» είπε «για τις κλινικές ασκήσεις που αφορούν σε σχολές υγείας κοιτάζουμε να ξεκινήσει ο εμβολιασμός των παιδιών, ώστε να μπορούν να μπουν στα νοσοκομεία, όπου οι ανάγκες είναι τεράστιες και να κάνουν τις ασκήσεις τους. Όσοι θα μπουν σε νοσοκομεία ή σε δομές υγείας θα είναι εμβολιασμένοι. Νομίζω ότι με ευθύνη των τμημάτων έχει ξεκινήσει ήδη ο εμβολιασμός των φοιτητών».

Για τις πρακτικές ασκήσεις ο κ. Συρίγος είπε ότι «η επιθυμία της ηγεσίας του υπουργείου είναι να ξεκινήσουν. Αλλά θα εξαρτηθεί και από την επιτροπή» ενώ για τα εργαστηριακά μαθήματα είπε ότι «το έχουμε θέσει και αυτό στην επιτροπή υπό τις παρούσες συνθήκες το βλέπω μετά το Πάσχα. Ίσως μπορέσουμε να δούμε τις ασκήσεις των παιδιών που είναι επί πτυχίω» θα τα δούμε όλα μετά το Πάσχα ανέφερε ο υφυπουργός, αφού η επιτροπή γνωρίζει τα επιδημιολογικά δεδομένα «σε κάθε περίπτωση το εξάμηνο μπορεί να παραταθεί όσο χρειαστεί», σημείωσε.

Για τον τρόπο με το οποίο θα γίνουν οι εξετάσεις για το εαρινό εξάμηνο ο υφυπουργός Παιδείας είπε ότι θα εξαρτηθεί από «τα επιδημιολογικά δεδομένα. Νομίζω ότι θα ακολουθηθεί ένα μικτό σύστημα τύπου Μαΐου, όπου κάθε τμήμα θα αποφασίσει εάν οι εξετάσεις θα γίνουν εξ αποστάσεως ή δια ζώσης».

Για την φύλαξη των Πανεπιστημίων ο κ. Συρίγος είπε ότι οργανώνεται. «Ο στόχος είναι όλα αυτά να λειτουργήσουν από το Σεπτέμβριο και μετά. Ούτως ή άλλως η πανεπιστημιακή αστυνομία δε θα μπει σε όλα τα πανεπιστημιακά ιδρύματα παρά μόνο σε κάποια πολύ συγκεκριμένα, όπου υπάρχει σοβαρό πρόβλημα με ποινικά αδικήματα».

Πηγή: Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 & 105,8

www.ertnews.grΠηγή ert.gr