Στις ενέργειες αντιμετώπισης της πανδημίας, αναφέρθηκε ο Άκης Σκέρτσος υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ, στα πλαίσια της ενημέρωσης για την εξέλιξη της πανδημίας, που έγινε την Παρασκευή 19 Μαρτίου 2021.

Αρχικά ευχαρίστησε τους πολίτες για την υπομονή, την αντοχή και την ευθύνη που επέδειξαν, όπως και τους εργαζόμενους σε κρίσιμους τομείς για την προσφορά τους.

Έκανε αναφορά στην αναγκαιότητα της συστράτευσης κράτους και πολιτών, ώστε να φτάσουμε στο τέλος με τις λιγότερες δυνατές απώλειες.

Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά η Eλλάδα είναι μεταξύ των χωρών που κάνουν μεγάλο αριθμό τεστ σε καθημερινή βάση.

Επίσης ανέφερε πως η χώρα μας είναι 26η μεταξύ 27 χωρών της Ε.Ε. σε αριθμό κρουσμάτων, ενώ βρίσκεται χαμηλά και στον αριθμό των θανάτων.

Ανέφερε ότι αυξήθηκαν κατά 153% οι ΜΕΘ μαζί με αυτές που προστέθηκαν από τον ιδιωτικό τομέα. Για τις συγκοινωνίες δήλωσε ότι το 2019 υπήρχαν 850 λεωφορεία στην Αθήνα και 235 στη Θεσσαλονίκη, ενώ τώρα είναι 1300 και 454.

Τόνισε ότι απαιτείται ακόμα μεγαλύτερη προσοχή, λόγω της εμφάνισης των μεταλλάξεων.

Για τις αλλαγές στα μέτρα που ισχύουν δήλωσε ότι δεν είναι εμπρός – πίσω, αλλά προσαρμογή στα δεδομένα που εμφανίζονται.

Ανακοίνωσε ότι θα χορηγηθούν δωρεάν rapid test σε όλους τους πολίτες από το τέλος Μαρτίου, αρχές Απριλίου, από το φαρμακείο με τον ΑΜΚA.

www.ertnews.grΠηγή ert.gr