«Όλοι έχουμε αρχίσει να καταλαβαίνουμε τι έχει εκτυλιχθεί στη Μαριούπολη. Ήδη η πρόεδρος της ομοσπονδίας των Ελληνικών Συλλόγων της Ουκρανίας μας είχε προϊδεάσει. Αυτά που ακούμε μας συγκλονίζουν» δήλωσε στην ΕΡΤ και τη εκπομπή «Επτά» ο Aνδρέας Κατσανιώτης.

Όπως τόνισε ο υφυπουργός Εξωτερικών «η έλλειψη σεβασμού στους αμάχους από την πλευρά της Ρωσίας και των χτυπημάτων είναι πραγματικά τραγική».

Σύμφωνα με τον κ. Κατσανιώτη πρέπει να κινητοποιηθούμε όλοι και να μη μείνουμε ασυγκίνητοι στο δράμα του ουκρανικού λαού και των Ελλήνων ομογενών στην μαρτυρική πόλη, όπου σύμφωνα με τον Βολοντίμιρ Ζελένσκι έχουν χάσει τη ζωή τους, μέχρι στιγμής, 2.000 άμαχοι.

«Η συνεργασία που έχει ξεκινήσει από τον Πρωθυπουργό και άλλους ομολόγους του, σε συνεργασία με διεθνείς οργανισμούς για την παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας στη Μαριούπολη πρέπει να συνεχιστεί», δήλωσε.

Το γεγονός ότι δεν υπάρχει επικοινωνία με τους κατοίκους στην πόλη με το έντονο ελληνικό στοιχείο κάνει την όλη κατάσταση ακόμα πιο δύσκολη για την ασφαλή διαφυγή τους μέσω ανθρωπιστικών διαδρομών.

«Είμαι σίγουρος όσο περνάει ο καιρός και βγαίνουν παραπάνω στοιχεία για το τι έχει γίνει, κανείς δεν θα μένει αμέτοχος, δήλωσε ο υφυπουργός Εξωτερικών.

 

 

 

www.ertnews.grΠηγή ert.gr