Α. Γεωργιάδης: Νέο πρόγραμμα δανειοδότησης επιχειρήσεων τον Ιανουάριο ύψους 450 εκατ. ευρώ

Νέο εγγυοδοτικό πρόγραμμα για τη δανειοδότηση επιχειρήσεων συνολικού προϋπολογισμού 450 εκατομμυρίων ευρώ σε συνεργασία με την αναπτυξιακή τράπεζα προετοιμάζει το υπουργείο Ανάπτυξης για την ενίσχυση της ρευστότητας μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

Παράλληλα εξετάζεται πρόγραμμα επιδότησης επαγγελματιών για την πληρωμή και των τόκων αλλά και του κεφαλαίου υφιστάμενων επιχειρηματικών δανείων.

«Με το νέο πρόγραμμα που βγαίνει τώρα τον Ιανουάριο, πάρα πολλές δεκάδων χιλιάδων επιχειρήσεων που μέχρι τώρα είχανε πάρει αρνητική απάντηση από τις τράπεζες και αισθάνονταν και δικαίως αποκλεισμένες θα μπορέσουν να πάρουν μια σημαντική ενίσχυση μέσω αυτού του δανεισμού», δήλωσε στο τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης.

«Πληρώσαμε όλους τους τόκους όλων των ενήμερων επιχειρηματικών δανείων. Αυτά τα χρήματα, είχαμε δεσμεύσει περίπου 500 εκατομμύρια, τώρα τα αναζητούμε με το νέο έτος με ποιο τρόπο θα μπορούμε να επαναλάβουμε ένα τέτοιο πρόγραμμα και μάλιστα αυτή τη φορά προσπαθούμε να δούμε αν μπορούμε να βάλουμε όχι μόνο τους τόκους αλλά και ένα μέρος της δόσης», επεσήμανε ο υπουργός.

Πηγή: ΕΡΤ1

www.ert.grΠηγή: ert.gr