Αύριο στη Βουλή το κοινωνικό μέρισμα – Τα μέτρα και οι πολιτικές αντιδράσεις (video)

Έρχεται αύριο στη Βουλή με τη μορφή του κατεπείγοντος, το νομοσχέδιο για τη διανομή του κοινωνικού μερίσματος και έως τα μέσα Δεκεμβρίου θα έχει πραγματοποιηθεί η καταβολή του ποσού στους δικαιούχους. Ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε ότι το μέρισμα είναι για φέτος ύψους 1,4 δισεκατομμυρίων ευρώ, υπερδιπλάσιο , σε σχέση με πέρυσι και θα διανεμηθούν 720 εκατομμύρια  με τη μορφή έκτακτης ενίσχυσης, η οποία θα είναι αφορολόγητη και ακατάσχετη προς 3,4 εκατομμύρια συμπολίτες μας.

Τα μέτρα
Προτεραιότητα για τη διανομή του κοινωνικού μερίσματος θα δοθεί σε ανέργους, σε οικονομικα αδυναμους και χαμηλοσυνταξιούχους με εισοδηματικά, περιουσιακά και οικογενειακά κριτήρια, όπως ανακοίνωσε σε διάγγελμά του ο πρωθυπουργός. Οι δικαιούχοι θα φτάσουν τα 3,4 εκατ. Παράλληλα θα δοθούν 360 εκατ. ευρώ στη ΔΕΗ για να καλυφθεί το κόστος των Υπηρεσιών Κοινωνικής Ωφέλειας που συμπεριλαμβάνονται στους λογαριασμούς, με δεσμεύσεις ότι δεν θα υπάρξει καμία αύξηση στα τιμολόγια της εταιρίας.


Οι αντιδράσεις της αντιπολίτευσης

Την έντονη αντίδραση των κομμάτων της αντιπολίτευσης προκάλεσε το διάγγελμα του πρωθυπουργού για τη διανομή κοινωνικού μερίσματος. 

Πηγή: ΕΡΤ
Σχετική είδηση: Τσακαλώτος: Διπλή νίκη φέτος για φοροδιαφυγή και κοινωνικό μέρισμα (video)
Ναι επί της αρχής για το κοινωνικό μέρισμα από τη ΝΔ


Δείτε εδώ: Αύριο στη Βουλή το κοινωνικό μέρισμα – Τα μέτρα και οι πολιτικές αντιδράσεις (video)