Επιβεβαιώθηκαν οι αρχικοί φόβοι των αρχών, ότι από το Σάββατο 14/8 που σημειώθηκε ο σεισμός των 7,2 βαθμών που έπληξε την Αϊτή, θα αυξάνονταν ο αριθμός των θυμάτων, αφού αρκετοί ήταν οι αγνοούμενοι και οι  τραυματίες.

Ο απολογισμός των θυμάτων από τον σεισμό των 7,2 βαθμών που έπληξε χθες την Αϊτή αυξήθηκε στους 724 νεκρούς, Σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε η πολιτική προστασία της χώρας, ο απολογισμός των θυμάτων αυξήθηκε στους 724 νεκρούς, ενώ πάνω από 2.800 είναι οι τραυματίες.

“Ο απολογισμός της σεισμικής δόνησης αυξήθηκε σήμερα 15 Αυγούστου σε 724 νεκρούς: 500 στο νότιο τμήμα, 100 στο Γκραν Ανς, 122 στη Νιπς και 2 στο βορειοδυτικό τμήμα”, διευκρινίζεται στο δελτίο τύπου.

Ο σεισμός σημειώθηκε το Σάββατο 14/8 στις 08:29 (τοπική ώρα· 15:29 ώρα Ελλάδας), 12 χιλιόμετρα από την πόλη Σεντ-Λουί-ντι-Σιντ, περίπου 160 χιλιόμετρα από την πρωτεύουσα, την Πορτ-ο-Πρενς, και συνοδεύτηκε από προειδοποίηση για τσουνάμι, γιγαντώνοντας τον πανικό. Είχε επίκεντρο 125 χμ δυτικά της πρωτεύουσας Πορτ ο Πρενς.

Ο πρωθυπουργός Αριέλ Ανρί, ο οποίος επιθεώρησε κατά τη διάρκεια πτήσης με ελικόπτερο τις πληγείσες περιοχές, κήρυξε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης για έναν μήνα στις τέσσερις περιφέρειες που χτυπήθηκαν περισσότερο από την καταστροφή.

Σχετικές ειδήσεις

Αϊτή: Χαριστική βολή ο σεισμός των 7,2 Ρίχτερ – Εκατοντάδες νεκροί και αγνοούμενοι

Αϊτή: Toυς 227 έφτασαν οι νεκροί από τον ισχυρό σεισμό

www.ertnews.grΠηγή: ert.gr