Αχτσιόγλου: Δέσμευση της κυβέρνησης η αύξηση του κατώτατου μισθού

Δέσμευση και επιδίωξη της κυβέρνησης η αύξηση του κατωτατου μισθού και η βελτίωση του εισοδήματος των εργαζομένων, τόνισε μεταξύ άλλων η υπουργός Εργασίας Έφη Αχτσιογλου σε συνέντευξή της στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Πυρήνας της δίκαιης ανάπτυξης είναι η ενίσχυση της εργασίας, επισημαίνει στη συνέντευξή της η υπουργός Εργασίας προαναγγέλλοντας την έναρξη της συζήτησης για την αύξηση του κατώτατου μισθού στο πλαίσιο της Πορτογαλίας. Η Πορτογαλική Δημοκρατία από τα 517 ευρώ που ήταν ο μνημονιακός μισθός αυξήθηκε στα 530, εν συνεχεία στα 580 το 2018 και υπάρχει πρόβλεψη να φτάσει στα 600 ευρώ το 2019.

Αναφορικά με τα θέματα του υπουργείο Εργασίας και την τέταρτη αξιολόγηση η Έφη Αχτσιόγλου έκανε λόγο για τεχνικά θέματα τα οποία μένουν να συζητηθούν όπως για παράδειγμα η αντιπροσωπευτικότητα για την επέκταση των συλλογικών διαπραγματεύσεων και ο θεσμός τη διαιτησίας, χωρίς –όπως επισημαίνει- να αμφισβητεί τη δυνατότητα μονομερούς προσφυγής έπειτα και από τη σχετική απόφαση του ΣτΕ.

Τέλος, η υπουργός Εργασίας, αναφέρθηκε και στον κύκλο συζητήσεων που έχει ξεκινήσει με τους κοινωνικούς εταίρους αναφορικά με την επεκτασιμότητα των κλαδικών συμβάσεων αλλά και την αρχή της ευνοϊκότερης ρύθμισης που θα τεθούν σε ισχύ από τον Αύγουστο, μετά τη λήξη του δημοσιονομικού προγράμματος προσαρμογής καθώς και για την αλλαγή του προστίμου της αδήλωτης εργασίας.

Πηγή: ΕΡΤ1

Ρεπορτάζ: Μαρίνα Παπαδάκη

The post Αχτσιόγλου: Δέσμευση της κυβέρνησης η αύξηση του κατώτατου μισθού appeared first on ert.gr.Πηγή:ert.gr