Αχτσιόγλου: Απολύτως προϋπολογισμένα τα μέτρα στήριξης στους πληγέντες

Απολύτως προϋπολογισμένα, εντός ορίων προϋπολογισμού, χαρακτήρισε τα μέτρα η υπουργός Εργασίας, Έφη Αχτσιόγλου, στην ΕΡΤ και στην ενημερωτική εκπομπή «Πρώτη Είδηση».

Κύρια μέριμνα, τόνισε η κ. Αχτσιόγλου, είναι η στήριξη των ανθρώπων που είχαν θύματα και των ανήλικων παιδιών μέχρι την ενηλικίωση και την ολοκλήρωση των σπουδών τους.

Για τους συνταξιούχους στις περιοχές που επλήγησαν, είπε πως θα πιστωθούν δύο επιπλέον συντάξεις και αύριο Παρασκευή, νωρίτερα κατ’ εξαίρεση, θα καταβληθεί η σύνταξη του Αυγούστου σε όλους τους συνταξιούχους.

Η υπουργός έκανε λόγο για μέτρα άμεσης εφαρμογής, σε διαφορετικούς, ωστόσο, χρόνους.

Ειδικότερα, σύμφωνα με ανακοίνωση του ΕΚΑ, η καταβολή όλων των συντάξεων του Ενιαίου Φορέα για τον μήνα Αύγουστο θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 27/7/2018, ενώ όσον αφορά στα πρόσθετα μέτρα στήριξης, το υπουργείο Εργασίας ανακοίνωσε ότι θα προχωρήσε σε:

  1. Καταβολή εφάπαξ έκτακτου βοηθήματος ίσου με το μεικτό χρηματικό ποσό δύο (2) μηνιαίων επικουρικών συντάξεων και δύο (2) μηνιαίων μερισμάτων στους πυρόπληκτους συνταξιούχους του ΕΤΕΑΕΠ και μερισματούχους του ΜΤΠΥ, αντίστοιχα.
  2. Επίσπευση, άνευ χρονολογικής σειράς, των αιτήσεων συνταξιοδότησης από το ΕΤΕΑΕΠ και κανονισμού ή μεταβίβασης μερίσματος από το ΜΤΠΥ, που έχουν υποβληθεί ή θα υποβληθούν από πυρόπληκτους έως 30/9/2018.

Πηγή: ΕΡΤ1, Πρώτο Πρόγραμμα

www.ert.grΠηγή ert.gr