Νέα σεισμική δόνηση σημειώθηκε στις 08.15 το πρωί κι έγινε ιδιαίτερα αισθητή στην Πάτρα, σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο είχε μέγεθος 3,5 Ρίχτερ και επίκεντρο 12 χλμ νότια της πόλης. Το εστιακό βάθος ήταν στα 5 χλμ.

Από τα ξημερώματα έχουν σημειωθεί έξι σεισμικές δονήσεις μικρού μεγέθους με τη μεγαλύτερη 3,1 βαθμών της κλίμακας ρίχτερ σημειώθηκαν από τις 5.27′ τα ξημερώματα έως τις 7.24′ το πρωί, με το επίκεντρο για τις πέντε από αυτές να εντοπίζεται 9 χιλιόμετρα νότια της Πάτρας.

Η πρώτη σεισμική δόνηση είχε μέγεθος 1,8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ. Η πιο αισθητή δόνηση ήταν της τάξεως των 3.1. βαθμών της κλίμακας ρίχτερ και σημειώθηκε στις 5.32′ . Ακολούθησαν και άλλες σεισμικές δονήσεις μεγέθους 2.1 έως 2,8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ πάντα με το ίδιο επίκεντρο και εστιακό βάθος 10 χιλιομέτρων.

Σε ανάρτησή του ο καθηγητής Άκης Τσελέντης αναφερόμενος στις έξι δονήσεις που έχουν καταγραφεί από τα ξημερώματα στην ευρύτερη περιοχή της Πάτρας αναφέρει ότι πρόκειται για σμηνοσειρά, η οποία έχει μικρό εστιακό βάθος και για αυτό οι δονήσεις παρότι δεν είναι μεγάλου μεγέθους γίνονται αισθητοί.

Νίκη Παπαδούλα – Ειρήνη Μαραγκού

www.ertnews.grΠηγή ert.gr