Αυτή την εβδομάδα δίδυμοι ελέφαντες γεννήθηκαν σε ένα εθνικό καταφύγιο στη βόρεια Κένυα, κάτι που είναι σπάνιοΜωρά, αρσενικό και θηλυκό, εντοπίστηκαν από ξεναγούς σαφάρι στο Samburu Reserve το Σαββατοκύριακο.

Πρόκειται για το δεύτερο ζευγάρι διδύμων που έχει εγγραφεί μέχρι στιγμής από την τοπική φιλανθρωπική οργάνωση “Save the Elephants”.

Η οργάνωση αναφέρει ότι μόνο στο 1 % των περιπτώσεων οι ελέφαντες γεννούν δίδυμα και η τελευταία γνωστή περίπτωση καταγράφηκε το 2006.

Μιλώντας στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters, ο ιδρυτής της φιλανθρωπικής οργάνωσης, Δρ. Ian Douglas-Hamilton, είπε ότι αυτή είναι μια κρίσιμη περίοδος για τους νεογέννητους ελέφαντες, επειδή τα τελευταία δίδυμα που γεννήθηκαν πριν από 15 χρόνια δεν έζησαν πολύ μετά τη γέννησή τους.

Οι μητέρες συχνά δεν έχουν αρκετό γάλα για να ταΐσουν και τα δύο μωρά, πρόσθεσε, λέγοντας ότι «κρατούν τα δάχτυλά τους σταυρωμένα για να επιβιώσουν».

Οι αφρικανικοί ελέφαντες έχουν τη μεγαλύτερη διάρκεια εγκυμοσύνης από όλα τα θηλαστικά. Τα μικρά γεννιούνται μετά από σχεδόν 22 μήνες και οι μητέρες γεννούν κάθε τέσσερα χρόνια. Το εμπόριο ελεφάντων (λαθροθηρία) και η απώλεια χώρου έχουν θέσει τους ελέφαντες στα απειλούμενα είδη της Διεθνούς Ένωσης για τη Διατήρηση της Φύσης.

Ωστόσο, ο πληθυσμός των ελεφάντων στην Κένυα έχει αυξηθεί τα τελευταία χρόνια, σύμφωνα με την πρώτη απογραφή άγριων ζώων στη χώρα που δημοσιεύθηκε πέρυσι.,

Πηγή: DANAS.RS

Μετάφραση – Επιμέλεια: Λιλιάνα Κούλιτς

 

www.ertnews.grΠηγή: ert.gr