Αυτοί που τα κατάφεραν: Αχτίδα ελπίδας από την επιβίωση υπερηλίκων (video)

Αν και οι ηλικιωμένοι είναι οι πιο ευάλωτοι και περιλαμβάνονται στη μακάβρια λίστα των απωλειών, κάποιο κατάφεραν να βγουν νικητές. Όπως μια 95χρονη στην Ελβετία που επέστρεψε στο σπίτι αφότου έμεινε μία εβδομάδα στην εντατική και ένας παππούς 101 (ενός) ετών που πήρε εξιτήριο από νοσοκομείο του Ρίμινι, στην Ιταλία.

Μέσα από το ζοφερό τοπίο του θανάτου και του αποκλεισμού των ανθρώπων από αυτό που κυρίως τους χαρακτηρίζει, την κοινωνική συναναστροφή και επικοινωνία, φωτεινή αχτίδα ελπίδας μεταφέρουν οι υπερήλικες συνάνθρωποί μας που νόσησαν από τον Covid19 ανάρρωσαν και επέστρεψαν νικητές κοντά στους δικούς τους.

Ανάμεσά τους η 95χρονη Ελβετή που γύρισε στο σπίτι της μετά από μια εβδομάδα στην εντατική.
“Ο γιατρός με ρώτησε αν σε περίπτωση ανάγκης θα ήθελα να με διασωληνώσουν, τους είπα όχι αφήστε με να φύγω ήρεμα” λέει η Γκερτρουντ Φατον. Ακόμα και η κόρη της δυσκολεύεται να το πιστέψει. “Δεν φοβόμουν να πεθάνω γιατί στην ηλικία μου,  βλέπεται στα 95, είναι ώρα να φύγεις. Όμως δεν πίστευα ότι θα πέθαινα, σίγουρα όχι” συμπλήρωνει η Φατον.

Μέσω Διαδικτύου η κυρία Φατόν συνομιλεί με τα πολλά εγγόνια και δισέγγονά της διαβεβαιώνοντας πως θα προσπαθήσει να ανακτήσει δυνάμεις να ζήσει λίγο ακόμα.
Αυτή η επιθυμία για ζωή ίσως να είναι και το ισχυρό όπλο όσων μάχονται την πανδημία.

Μια Βρετανή μοιράζεται στο Διαδίκτυο την φωτογραφία του παππού της 87 ετών να βγαίνει από νοσοκομείο στο Βόρειο Μάντσεστερ μετά από νοσηλεία δύο εβδομάδων για πνευμονία που του προκάλεσε ο Κόβιτ 19. Η χαμογελαστή υγειονομικός που τον συνοδεύει δεν αφήνει καμία αμφιβολία για την εκπληκτική του ανάρρωση.

Καταπληκτική και η περίπτωση του Ιταλού ασθενούς από το Ρίμινι γεννημένου εν μέσω της ισπανικής γρίπης το 1919 που επέζησε και της τωρινής πανδημίας αποδεικνύοντας ότι κάθε ζωή είναι μοναδική  και απρόβλεπτη.

Πηγή ΕΡΤ, Βίντεο – επιμέλεια Χρ. Ποπορου

www.ert.grΠηγή: ert.gr