Το βραδινό είναι μια από τις βασικές αιτίες επιβάρυνσης της σιλουέτας μας.

Πόσες φορές δεν έχεις γυρίσει σπίτι, βράδυ, κουρασμένη και πεινασμένη, αλλά χωρίς καθόλου διάθεση να μαγειρέψεις;

Η καθημερινότητα με τους ασφυκτικούς ρυθμούς της, πολλές φορές, δεν επιτρέπει την κατανάλωση αρκετών, μικρών γευμάτων καθ’όλη την διάρκεια της ημέρας.

Αποτέλεσμα; Ο μεταβολισμός δεν ενεργοποιείται και γυρίζουμε πίσω στο σπίτι πεινασμένοι, έτοιμοι να κατασπαράξουμε ό,τι βρούμε μπροστά μας. 

Το delivery είναι μια λύση, το τσιμπολόγημα μια άλλη. Και τα δύο όμως γνωρίζουμε πολύ καλά πως δεν είναι το καλύτερο φαγητό που μπορούμε να φάμε λίγες ώρες πριν πέσουμε για ύπνο. 

Οπως διαβάζουμε στο prevention.com υπάρχουν 6 γεύματα που είναι η χειρότερη επιλογή που μπορεί κανείς να κάνει για το βραδινό του φαγητό. 

Ενδέχονται να σου προκαλέσουν προβλήματα στον ύπνο και να σε φορτώσουν με περιττές θερμίδες. 

1. Τα μακαρόνια με έτοιμη σάλτσα

Τα μακαρόνια είναι ένα από τα πιο εύκολα φαγητά που μπορεί κανείς να ετοιμάσει. Δεν απαιτούν ούτε χρόνο, ούτε κάποια δεξιότητα και κυρίως μας χορταίνουν. Μέχρι εδώ όλα καλά. Οταν όμως προτιμάμε να βάζουμε έτοιμη σάλτσα, αντί να φτιάχνουμε τη δική μας, τότε το γεύμα γίνεται θερμιδικός εφιάλτης. Οι περισσότερες έτοιμες σάλτσες έχουν τουλάχιστον δύο κουταλάκια της ζάχαρης ανά μερίδα. Είναι προτιμότερο να φτιάχνεις τη δική σου σάλτσα. Πολύ πιο υγιεινό!Πηγή:bovary.gr