Χιλιάδες είναι οι μαρτυρίες θυμάτων βιασμού, που έχει καταγράψει η Ελληνοαυστραλή Chanel Contos μέσα σε λίγες μόνο ημέρες, στην ιστοσελίδα που δημιούργησε “Teach us consent”.
Σκοπός η συλλογή υπογραφών, ώστε να αλλάξει η σεξουαλική διαπαιδαγώγηση στην Αυστραλία και να δοθεί έμφαση στην σημασία της συγκατάθεσης και την βαρύτητα του “όχι”.

Το κύριο μοτίβο των μαρτυριών αποδίδεται συγκλονιστικά σε μία από τις μαρτυρίες.

“Ήμουν 16, σε ένα πάρτι, υπήρχε αλκοόλ, δεν ήξερα πόσο αντέχω να πιώ.
Εκείνος μεγαλύτερος, από καλό ιδιωτικό κολέγιο αρρένων. Μου έδινε όλο και περισσότερο.
Άρχισα να ζαλίζομαι.
Μου πρότεινε να πάμε κάπου πιο ήσυχα.
Έχασα τις αισθήσεις μου. Όταν συνήλθα δεν είχα εσώρουχο. Δεν ήξερα τί έγινε. Έμαθα μετά…
Από φωτογραφίες και μηνύματα που είχε όλο το σχολείο. Όλοι με έλεγαν “τσουλα”.
Δεν ήξερα τότε ό,τι ήταν βιασμός.
Ντρεπόμουν απίστευτα, που βρέθηκα σε αυτή την θέση.
Δεν θυμάμαι καν την πρώτη φορά που έχασα την παρθενιά μου”.

Ήδη έχουν μαζευτεί δεκάδες χιλιάδες υπογραφές και έχουν ενεργοποιηθεί Αυστραλοί πολιτικοί και η αστυνομία, υπέρ αυτού του σκοπού.

 

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη CHANEL ⋆ (@chanelc)

Σήμερα με αφορμή την διεθνή ημέρα της γυναίκας η Chanel Contos, από την Αγγλία όπου βρίσκεται, έστειλε το δικό της μήνυμα για την κουλτούρα των βιασμών, πιστεύοντας ότι μπορεί να αλλάξει πολύ σύντομα. Είπε ότι το μέγεθος του ζητήματος που αντιμετωπίζει η Αυστραλία έχει απογυμνωθεί φέτος και τόνισε ότι:

«Ζούμε σε μια κοινωνία όπου η σεξουαλική επίθεση ομαλοποιείται λόγω της στάσης μας απέναντι στο φύλο και τη σεξουαλικότητα».

Υποστήριξε ότι η Διεθνής Ημέρα της Γυναίκας είναι μια καλή στιγμή για την Αυστραλία να προβληματιστεί σχετικά με το θέμα και έδωσε ορισμένες πτυχές του.

“Μερικά παραδείγματα είναι η τοξική συμπεριφορά, η ακατάλληλη επαφή με κάποιον, η υποκειμενοποίηση των γυναικών και η ντροπή για τη σεξουαλικότητά τους ή την ύπαρξη τους ως θύματα σεξουαλικής επίθεσης”.

«Αυτά τα πράγματα συχνά παραβλέπονται, αλλά είναι αυτά ακριβώς που διατηρούν και διαιωνίζουν την κουλτούρα των βιασμών».

Διευθυντής σχολείου, που έχει υπεράριθμες αναφορές στις μαρτυρίες-καταγγελίες που έχει καταγράψει η Chanel Contos σχολίασε:

«Περιμένω ότι θα έρθει μια μέρα που θα θεωρηθούμε υπεύθυνοι για τη συμπεριφορά που έχει συμβάλει στη καταστροφή των παιδιών, λόγω αλκοόλ, πορνό και πάρτι. Ίσως έχει έρθει αυτή η μέρα. ”

Η Chanel Contos τόνισε ότι απώτερος στόχος είναι να γίνει πιο κοινωνικά αποδεκτή η καταγγελία αυτής της συμπεριφοράς, από ότι η συμμετοχή στην σεξουαλική βία.
Βασικό ρόλο παίζει πιστεύει η εκπαίδευση, ιδιαίτερα η εισαγωγή της πρώιμης και ολιστικής σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης, με έμφαση στη συναίνεση, στα σχολεία όλης της χώρας.

Πηγή: ΕΡΤ

Αυστραλία/Ανταπόκριση: Έμμα Παπαεμμανουήλ

www.ertnews.gr

Πηγή: ert.gr