Αυστραλία: Ένοπλη επίθεση για έναν γάτο

ανταπόκριση από την Αυστραλία για την ΕΡΤ: Έμμα Παπαεμμανουήλ

Ένας πρώην Αυστραλός στρατιώτης φέρεται να εισέβαλε ένοπλος σε καταφύγιο ζώων, φορώντας πλήρη στολή παραλλαγής, επειδή αναζητούσε τη χαμένη γάτα του.

Το καταφύγιο στην Μελβούρνη είχε ειδοποιήσει τον Tony Wittmann, 44 ετών, να πάει από εκεί το πρωί της Τρίτης για να παραλάβει την γάτα του, η οποία είχε χαθεί. Εντόπισαν τον ιδιοκτήτη της μέσω του ειδικού τσιπ που φέρουν υποχρεωτικά τα κατοικίδια ζώα στην Αυστραλία.
Αυτός όμως δεν μπορούσε να περιμένει 10 ώρες για να δει την γάτα του και αποφάσισε να επισπεύσει με βίαιο τρόπο την διαδικασία. Ντύθηκε κομάντο, πήρε το πυροβόλο όπλο του και έφτασε στο καταφύγιο μέσα στην νύχτα.

Εκείνη την ώρα στο καταφύγιο υπήρχε μια εργαζόμενη, την οποία απείλησε με το όπλο και την διέταξε να γονατίσει με τα χέρια πίσω από το κεφάλι. Στην συνέχεια την έδεσε και φώναζε να μην κουνηθεί γιατί θα την πυροβολήσει. Η γυναίκα έντρομη τον παρακαλούσε να μην την πειράξει γιατί έχει μικρό παιδί. Εκείνος συνέχισε τις απειλές, ρωτώντας παράλληλα πού φυλάνε τις γάτες.

Τελικά έφυγε άπραγος και επέστρεψε την επόμενη μέρα το πρωί να παραλάβει την γάτα του, σαν να μην είχε συμβεί τίποτα. Εκεί ήταν όμως ήδη αστυνομικές δυνάμεις, που ερευνούσαν την υπόθεση και τον συνέλαβαν.

Ο 44χρονος εμφανίστηκε σήμερα στο Δικαστήριο της Μελβούρνης, κατηγορούμενος για απαγωγή και ένοπλη επίθεση, όπου και ομολόγησε την πράξη του.
Υπέβαλε αίτηση για εγγύηση, αλλά ο δικαστής την αρνήθηκε με το σκεπτικό ότι υπάρχει κίνδυνος να διαπράξει περαιτέρω αδικήματα εάν του χορηγηθεί εγγύηση.

Η δικηγόρος του κ. Wittman, είπε ότι ήταν η πρώτη φορά που ο πελάτης της βρίσκεται υπό κράτηση. Ότι έχει πολλαπλούς σωματικούς τραυματισμούς και υποφέρει από διαταραχή μετατραυματικού στρες.

Ωστόσο οι αρχές ανέφεραν πως ο δράστης χρησιμοποίησε αδικαιολόγητη ένοπλη βία, δεν έδειξε κανένα σεβασμό στην ανθρώπινη ζωή, έχει και άλλα όπλα στην κατοχή του και αποτελεί δημόσιο κίνδυνο. Θα παραμείνει υπό κράτηση έως ότου εκδικαστεί η υπόθεση του τον Απρίλιο.

www.ert.grΠηγή: ert.gr