ατμοκαθαριστές

Ο Κώστας Ντελέζος Υγειονολόγος Λέκτορας Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής στο Εργαστήριο Απολύμανσης, μίλησε στην έκτακτη τηλεοπτική εκπομπή Live News, με τον Νίκο Ευαγγελάτο στο Mega, δίνοντας απαντήσεις για τους ατμοκαθαριστές.

Προστατεύουν; Είναι η λύση οι ατμοκαθαριστές για τα καταστήματα ρούχων, ώστε να μπορούμε να δοκιμάζουμε άφοβα ρούχα πριν τα αγοράσουμε;

Ο κύριος Ντελέζος τόνισε πως: «Υπάρχουν οδηγίες από τον ΕΟΔΥ κι αυτό που έχουμε για υφάσματα είναι πλύσιμο με θερμοκρασία άνω των 70 βαθμών Κελσίου.

Click4more: Ειδικοί στο newsit.gr: Οι προδιαγραφές για τους ατμοκαθαριστές για να δοκιμάζουμε ρούχα άφοβα

Υπάρχουν μελέτες που δεν δίνουν προτεινόμενο τον ζεστό ατμό σαν μία από τις οδηγίες. Όμως πολλές μελέτες λένε ότι μπορούν να κάνουν την διαδικασία της απολύμανσης. Όμως πρέπει πρώτα να υπάρχει καθαρισμό. Ζεστό νερό με σαπούνι και μετά υπέρθερμος ατμός.

Δεν μπορεί να γίνει σε μια ροή ενός καταστήματος που ο κόσμος δοκιμάζει ρούχα.

Δεν υπάρχει δυνατότητα να μολυνθεί από ένα ρούχο, αν δεν ακουμπήσει μετά το πρόσωπό του. Μόνο αυτό μπορεί να γίνει. Μετά τη δοκιμή να πλύνουμε τα χέρια μας».

Δείτε όσα είπε για τους ατμοκαθαριστές

Πηγή: Live News.

To άρθρο Ατμοκαθαριστές για τα μαγαζιά με ρούχα: Μύθος ή αλήθεια ότι προστατεύει από τον κορωνοϊό; (video) δημοσιεύτηκε στο NewsIT .Πηγή:newsit.gr