Ασπρόπυργος: Κατασκευή νέων φυλακών – Κατεδαφίσεις στην παλιά νατοϊκή βάση (video)

Στην παλιά βάση του ΝΑΤΟ στον Ασπρόπυργο, ξεκίνησαν οι εργασίες για το νέο Δικαστικό Σωφρονιστικό κατάστημα Αθηνών, που θα αντικαταστήσει τις φυλακές Κορυδαλλού. Οι κατεδαφίσεις αναμένεται να έχουν ολοκληρωθεί περίπου σε 20 μέρες, στο οικόπεδο των 180 στρεμμάτων, το οποίο ανήκει στο ελληνικό δημόσιο και έχει περάσει στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη. Το έργο αναμένεται να ολοκληρωθεί στις αρχές του 2022.

Ως τεχνική υπηρεσία χρησιμοποιείται η μονάδα μελετών κατασκευών από το ΓΕΕΘΑ.

Η αρμόδια επιτροπή εξέτασε αρκετά οικόπεδα ακόμα -σύμφωνα με πληροφορίες τουλάχιστον 10- όμως αυτός κρίθηκε ο καταλληλότερος χώρος για την δημιουργία των φυλακών, με 12 πτέρυγες για κελιά 2000 κρατουμένων.

Προαύλια 1000 τ.μ με χώρους πρασίνου, υπαίθρια αθλητική εγκατάσταση, ανοικτό χώρο συναθροίσεων, πτέρυγα ευάλωτων ομάδων, ημιπτέρυγα ΑΜΕΑ, κλινικές, σχολικό συγκρότημα καθώς και γυμναστήριο, περιλαμβάνουν τα σχέδια.

Παράλληλα θα δημιουργηθούν 7 δικαστικές αίθουσες καθως και τμήμα μεταγωγών.

Το πρωί βρέθηκαν στο σημείο ο υφυπουργός Προστασιας του Πολίτη, Λευτέρης Οικονόμου, η γενική Γραμματεας αντεγκληματικής πολιτικής, Σοφία Νικολάου, ο δήμαρχος Κορυδαλλου αλλά και αξιωματικοί από το ΓΕΕΘΑ.

Ο κύριος Οικονόμου μίλησε για μοντέλο δημιουργίας ανάλογων Σωφρονιστικών εγκαταστάσεων κι ευχαρίστησε το υπουργείο Εθνικής ‘Αμυνας για την στήριξη.

ΕΡΤ1-Ρεπορτάζ: Κάτια Νιάκαρη

www.ert.grΠηγή ert.gr