Αρχίζουν οι εμβολιασμοί σε Κέντρα Υγείας – Γηροκομεία

Στη «μάχη» για τον εμβολιασμό της ευαίσθητης ομάδας των ηλικιωμένων άνω των 85 ετών κατά του ιού SARS COV2 μπαίνει από αύριο και η πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας στην Κρήτη.

Δεκαοκτώ εμβολιαστικές γραμμές σε Κέντρα Υγείας και ΤΟΜΥ αστικών περιοχών και στις τέσσερις περιφερειακές ενότητες του νησιού λειτουργούν από το πρωί, προκειμένου να εμβολιαστούν οι υπερήλικες που έχουν κλείσει ραντεβού.

Οι πρωτοβάθμιες μονάδες υγείας που μπαίνουν σε πρώτη φάση στο εμβολιαστικό πρόγραμμα είναι τα Κέντρα Υγείας Ηρακλείου, Καστελλίου Πεδιάδας, Μοιρών, Περάματος, Βάμου και Κισσάμου, η 1η ΤΟΜΥ Ρεθύμνου και η 1η ΤΟΜΥ Χανίων καθώς και τα νοσοκομεία – κέντρα υγείας Σητείας, Ιεράπετρας και Νεάπολης, όπου οι εμβολιασμοί ξεκίνησαν πιλοτικά από τις προηγούμενες ημέρες. Το επόμενο διάστημα θα ξεκινήσουν εμβολιασμοί και σε άλλα κέντρα υγείας και μεγάλα πολυδύναμα ιατρεία.

Στο μεταξύ, άρχισαν σήμερα οι εμβολιασμοί και στα γηροκομεία του νησιού. Η αρχή έγινε από τη μονάδα φροντίδας ηλικιωμένων «Απόστολος Τίτος», όπου εμβολιάστηκαν 36 ηλικιωμένοι και εργαζόμενοι από την Κινητή Ομάδα Υγείας Ηρακλείου του ΕΟΔΥ. Πρώτος εμβολιάστηκε, παρουσία της διοικήτριας της ΥΠΕ Κρήτης Λένας Μπορμπουδάκη ο κ. Μενέλαος 95χρονών, στέλνοντας μήνυμα αισιοδοξίας και ελπίδας.

www.ert.grΠηγή ert.gr