Από 1η Σεπτεμβρίου ανοίγουν οι βρεφονηπιακοί σταθμοί

Επαναλειτουργία των βρεφονηπιακών σταθμών κανονικά από την 1η Σεπτεμβρίου, αποφασίστηκε, με βάση τα επιδημιολογικά δεδομένα, σε τηλεδιάσκεψη που είχαν την Τρίτη η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Δόμνα Μιχαηλίδου, ο υφυπουργός Εσωτερικών Θοδωρής Λιβάνιος και ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας, Δημήτρης Παπαστεργίου, με την Ειδική Επιτροπή Λοιμωξιολόγων του υπουργείου Υγείας.

Οι βρεφονηπιακοί σταθμοί θα επαναλειτουργήσουν σε καθημερινή βάση για όλα τα παιδιά που φιλοξενούνται, χωρίς κανένα περιορισμό στις δυναμικότητες. Προαιρετική θα είναι η χρήση μάσκας για τα παιδιά.

Θα τηρηθούν αυστηρά τα ακόλουθα μέτρα:

  • υποχρεωτική χρήση μη ιατρικής μάσκας (ή σε ειδικές περιπτώσεις ασπίδας προσώπου) από όλους τους εργαζόμενους στους σταθμούς.
  • διαχωρισμός των αύλειων δραστηριοτήτων κατά τμήματα.
  • ειδική μέριμνα για τη σίτιση

Σχετικές οδηγίες θα ανακοινώσει ο ΕΟΔΥ τις επόμενες ημέρες.

«Λάβαμε αυτή την απόφαση, αφού εξετάσαμε πολύ προσεκτικά με την επιτροπή λοιμωξιολόγων όλα τα δεδομένα και έχοντας μεριμνήσει για όλα τα μέτρα που είναι απαραίτητα για την ασφάλεια προσωπικού και παιδιών. Είναι σίγουρα πολύ σημαντικό για το επαγγελματικό και καθημερινό πρόγραμμα των οικογενειών, ότι χάρη στα μέτρα που παίρνουμε, οι βρεφονηπιακοί σταθμοί θα λειτουργήσουν κανονικά ως προς το ωράριο και μάλιστα από την 1η Σεπτεμβρίου», δήλωσε η Δόμνα Μιχαηλίδου.

Από την πλευρά του, ο Θοδωρής Λιβάνιος τόνισε ότι «σε στενή συνεργασία με τους ειδικούς επιστήμονες και τους δήμους, και εκτιμώντας συνεχώς τα δεδομένα, θα φροντίσουμε για την απρόσκοπτη λειτουργία των βρεφονηπιακών σταθμών, με μοναδικό άξονα την ασφάλεια».

www.ert.grΠηγή ert.gr