Ανοίγει ο δρόμος για αποζημίωση πρώην υπαλλήλου της πρεσβείας της Βενεζουέλας, η οποία το 2015 είχε καταγγείλει σεξουαλική παρενόχληση. Η δικαίωση της υπαλλήλου από το Πρωτοδικείο ανέβασε τους τόνους στην πολιτική αντιπαράθεση ανάμεσα στη Νέα Δημοκρατία και τον ΣΥΡΙΖΑ με το κυβερνών κόμμα να κάνει λόγο για προσπάθεια συγκάλυψης.

Η σεφ Ξένια Μπουζαρανίδου η οποία ήταν μια από τις πέντε ελληνίδες, υπαλλήλους της πρεσβείας της Βενεζουέλας που είχαν πέσει θύματα σεξουαλικής παρενόχλησης από τον τότε επικεφαλής της διπλωματικής αντιπροσωπείας της βολιβαριανής δημοκρατίας, το 2015 έχασε τη δουλειά της και προσέφυγε στη δικαιοσύνη.

Η κυβέρνηση ανοίγει το δρόμο για να αποζημιωθεί το θύμα του πρώην πρέσβη, μετά τη δικαίωσή του από το πρωτοδικείο, με το υπουργείο Δικαιοσύνης σε συνεννόηση με τον γενικό γραμματέα του υπουργείου Εξωτερικών να χορηγεί την αναγκαία άδεια για την κατάσχεση.

Η εξέλιξη πυροδότησε σφοδρή πολιτική αντιπαράθεση κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης, με αφορμή και τις καταγγελίες για προσπάθεια συγκάλυψη.

Σε ανακοίνωσή της η Νέα Δημοκρατία αναφέρει ότι «Οι πρόσφατες καταγγελίες της, έρχονται να προσθέσουν ερωτήματα για τις προσπάθειες συγκάλυψης της δυσώδους υπόθεσης, από τον ΣΥΡΙΖΑ και τον κ. Τσίπρα αλλά και να αποκαλύψουν την υποκρισία τους, όταν τάσσονται δήθεν στο πλευρό θυμάτων σεξουαλικής κακοποίησης».

«Κατανοούμε την απελπισία της ΝΔ» λέει ο ΣΥΡΙΖΑ «που ψάχνει από κάτι να πιαστεί, ιδίως μετά τα σκάνδαλα Λιγνάδη και Φουρθιώτη, ωστόσο να ξέρει ότι στο σπίτι του κρεμασμένου καλό είναι να μη μιλάνε για σχοινί. Ο ΣΥΡΙΖΑ και ειδικότερα ο Αλέξης Τσίπρας σε κάθε περίπτωση σεξουαλικής κακοποίησης ήταν πάντοτε με τη πλευρά των θυμάτων».

«Ακόμη περιμένουμε από τον ΣΥΡΙΖΑ», απάντησε η ΝΔ «να μας πει ποιο ήταν το στέλεχος που σύμφωνα με το θύμα ζητούσε σιωπή, ακολουθώντας προφανώς τη γραμμή του κ. Τσίπρα».

Μακάρι λοιπόν, η ΝΔ και ο κ. Μητσοτάκης να μπορούσαν να ισχυριστούν ότι σε κάθε περίπτωση κακοποίησης ήταν με τη πλευρά των θυμάτων, όπως ο κ. Τσίπρας, και όχι των θυτών, σχολίασε το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Πηγή: ΕΡΤ1

www.ertnews.grΠηγή ert.gr