Το κλείσιμο της κεντρικής θέρμανσης με ταυτόχρονη «στροφή» στο κρύο ντους σε όλα τα δημόσια κτίρια, ανακοίνωσε ο δήμος του Ανόβερο στη Γερμανία, λόγω της κρίσης του ρωσικού φυσικού αερίου.

Είναι η πρώτη μεγάλη πόλη της Γερμανίας που σταματά το ζεστό νερό, σε συνέχεια της δραματικής μείωσης της προμήθειας φυσικού αερίου από τη Ρωσία.

Έτσι, επιχειρώντας να εξοικονομήσει ενέργεια, η πόλη στα βόρεια της χώρας αποφάσισε πως δε θα διατίθεται πλέον ζεστό το νερό για το πλύσιμο των χεριών ή ζεστού ντους στις περιπτώσεις πισινών και δημόσιων γυμναστηρίων.

Επιπλέον, για να εξοικονομηθεί ενέργεια σταματά η λειτουργία των συντριβανιών της πόλης, αλλά και η φωταγώγηση μεγάλων κτηρίων, όπως μουσείων και του δημαρχείου.

Στόχος είναι η μείωση της ενέργειας της πόλης κατά 15%, λέει σχετικά ο δήμαρχος Μπελίτ Ονάι.

Υπενθυμίζεται ότι, τη Δευτέρα, ο ρωσικός κολοσσός της ενέργειας Gazprom ανακοίνωσε πως μείωσε την προμήθεια αερίου στη Γερμανία μέσω του αγωγού Nord Stream 1 από το 40% στο 20% της δυναμικότητάς του.

Σημειώνεται δε, ότι η Γερμανική κυβέρνηση έχει ενημερώσει τους πολίτες πως αναμένονται σαρωτικά μέτρα μείωσης του φυσικού αερίου και επιπλέον χρεώσεις στους λογαριασμούς ενέργειας.

Πηγή: BBC

www.ertnews.grΠηγή: ert.gr