Αντικατάσταση του αναβατορίου στον αρχαιολογικό χώρο της Ακρόπολης

Το Ίδρυμα Ωνάση αναλαμβάνει το κόστος για την εγκατάσταση σύγχρονου ανελκυστήρα πλαγιάς στον αρχαιολογικό χώρο της Ακρόπολης και την αναβάθμιση του νυχτερινού φωτισμού. Την προσφορά του Ιδρύματος στον πολιτισμό εγκωμίασε ο πρωθυπουργός.

Η αντικατάσταση του αναβατορίου στον αρχαιολογικό χώρο της Ακρόπολης, με έναν νέο, σύγχρονο ανελκυστήρα πλαγιάς, που θα εξυπηρετεί με ασφάλεια επισκέπτες με κινητικές δυσκολίες, καθώς και τους πολυάριθμους ηλικιωμένους.

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, συναντήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου, με τον Πρόεδρο του Ιδρύματος Ωνάση Αντώνη Παπαδημητρίου, για να συζητήσουν την αναβάθμιση των υποδομών στο λόφο της Ακρόπολης και τη χρηματοδότηση των δύο αυτών έργων από το ίδρυμα Ωνάση.

Στη συνάντηση, στην οποία παρέστησαν η Υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη και η Διευθύντρια Πολιτισμού του Ιδρύματος Αφροδίτη Παναγιωτάκου, ο κ. Μητσοτάκης ευχαρίστησε τον κ. Παπαδημητρίου για την πολύτιμη συνεισφορά του Ιδρύματος και τόνισε ότι μέσα από τη δράση του «προβάλλει το πρόσωπο μιας Ελλάδας η οποία ουδέποτε έχασε τις αξίες ή την ευαισθησία της, ιδιαίτερα απέναντι στην πολιτιστική της κληρονομιά».

Στόχος είναι να ολοκληρωθούν και τα δύο έργα πριν το καλοκαίρι του 2020, ενώ το κόστος εκτιμάται ότι θα προσεγγίσει το 1,5 εκατ. ευρώ.

Φωτο: ΑΠΕ-ΜΠΕ/Γραφείο Τύπου Πρωθυπουργού/Δημήτρης Παπαμήτσος

Ρεπορτάζ: Βάσω Τζανακάκη

Πηγή: ΕΡΤ1

www.ert.grΠηγή ert.gr