Αντιδρά ο Δήμος Λαγκαδά στην εκχώρηση των ιαματικών πηγών σε ανώνυμη εταιρεία

Την σφοδρή αντίδραση του Δημάρχου Λαγκαδά , κ. Ιωάννη Ταχματζίδη, προκάλεσε η πρόθεση του  Υπουργείου Τουρισμού, οι ιαματικές πηγές, η ιστορία των οποίων αρχίζει το 900 μ.Χ, να περιέλθουν σε κρατικώς ελεγχόμενη ανώνυμη εταιρεία, στην οποία ο εκάστοτε Δήμος δεν θα έχει κανένα λόγο.

Ο κ. Ταχματζίδης θεωρεί πως το σχέδιο αυτό, το οποίο προβλέπει οι πηγές να περιέλθουν κατά 80 % στην ανώνυμη εταιρεία και κατά 20 % στην τοπική αυτοδιοίκηση, μέσω της Κεντρικής Ένωσης Δήμων, αποψιλώνει την τοπική αυτοδιοίκηση από σημαντικό κομμάτι της πολιτιστικής της κληρονομιάς  και των οικονομικών της πόρων, εξάλλου, όπως υποστηρίζει, δεν προκύπτει σαφές όφελος για τις τοπικές κοινωνίες.

Ο Δήμαρχος Λαγκαδά προτείνει τα λουτρά είτε να μπουν σε διεθνείς διαγωνισμούς, για την ανάπτυξή τους,  είτε να δοθεί μέρος τους σε ιδιώτες, ώστε να εισπράττει τα έσοδα ο Δήμος.

Ως εκ τούτου, ο Δήμαρχος Λαγκαδά, από κοινού με άλλους Δημάρχους Δήμων που διαθέτουν Iαματικές Πηγές, προχώρησε στο να ενημερώσει τους Βουλευτές όλων των κομμάτων του Νομού Θεσσαλονίκης, τον Αντιπρόεδρο της ΚΕΔΕ, κ. Λάζαρο Κυρίζογλου, καθώς επίσης και τον πρόεδρο της ΠΕΔ Κεντρικής Μακεδονίας, κ. Ιγνάτιο Καϊτετζίδη. Παράλληλα, είναι σε επαφή και επικοινωνία με τον Πρόεδρο του Συνδέσμου Ιαματικών Πηγών Ελλάδας, καθώς και τους επικεφαλής των Δήμων που έχουν Ιαματικές Πηγές.

 

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ3, ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΟΛΓΑ ΔΑΔΙΝΗ

www.ert.grΠηγή ert.gr