Αντιδράσεις της αντιπολίτευσης για τους χειρισμούς στα εθνικά θέματα (video)

Κριτική στην κυβέρνηση για τους χειρισμούς της στα εθνικά θέματα ασκούν τα κόμματα της αντιπολίτευσης.

Επίσης πηγές του ΣΥΡΙΖΑ τονίζουν ότι αναμένουν μια ολοκληρωμένη ενημέρωση, κατά τη συνάντηση στο Εθνικό Συμβούλιο Εξωτερικής Πολιτικής και εκτιμούν ότι τα μηνύματα από την ελληνική κυβέρνηση προδίδουν αιφνιδιασμό και έλλειψη σοβαρότητας, καταλογίζουν λανθασμένη πολιτική κατευνασμού, απέναντι στην Άγκυρα και καλούν την κυβέρνηση να προβεί σε συγκεκριμένες πρωτοβουλίες, όπως μεταξύ άλλων.

Σύμφωνα με τις συγκεκριμένες πηγές, ο πρωθυπουργός πρέπει «Να συνεχίσει το διάλογο για Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης, αποφεύγοντας τα απαράδεκτα λάθη που έγιναν προχθές. Η απόφαση για αναστολή των συνομιλιών που διατυπώνει εδώ και μήνες ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας είναι λανθασμένη, διότι αυτός ο δίαυλος πρέπει να είναι σταθερά ενεργός, τουλάχιστον για να αποφευχθούν παρανοήσεις και ατυχήματα».

Πάντως οι πρόσφατες εξελίξεις με το μνημόνιο Λιβύης-Τουρκίας και η οικοδόμηση της ευρωμεσογειακής συνεργασίας στη βάση του διεθνούς δίκαιου, τόσο όσον άφορα στο προσφυγικό, όσο και σε θέματα θαλάσσιων ζωνών και ενεργείας, θα βρεθούν στο επίκεντρο της αυριανής ομιλίας του Αλέξη Τσίπρα στην 34η διάσκεψη του Αραβικού Ινστιτούτου Επιχειρηματιών στην Τυνησία.

Η χώρα αυτήν τη στιγμή πορεύεται χωρίς ένα εθνικό σχέδιο, υπογράμμισε η Φώφη Γεννηματά, μιλώντας στον ΑΝΤ1: «Όταν η Τουρκία ξεπερνά τα όρια θα πρέπει να πάρει το σαφές μήνυμα ότι εμείς εδώ δεν είμαστε οι πρόθυμοι κάθε φορά να παραχωρήσουμε τα πάντα».

«Η κυβέρνηση οφείλει να ενημερώσει για τα αποτελέσματα της συνάντησης Μητσοτάκης -Ερντογάν» τόνισε ο ΓΓ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας μιλώντας στη Βουλή με αφορμή το φορολογικό ν/σ και επεσήμανε ότι το ΚΚΕ εδώ και καιρό προειδοποιούσε ότι ο εφησυχασμός που καλλιεργήθηκε ήταν αποπροσανατολιστικός και επικίνδυνος ζητώντας εμμέσως πλην σαφώς την ενημέρωση των πολιτικών αρχηγών καθώς το ΚΚΕ δεν μετέχει στο Συμβούλιο Εξωτερικής Πολιτικής.

Από την πλευρά του ο Κυριάκος Βελόπουλος υποστήριξε ότι η ελληνική πλευρά θα πρέπει να απαντήσει δυναμικά: «Εάν τολμήσουν λοιπόν και πάνε κάτω από την Κρήτη μας, κάτω από το νησί μας πρέπει να αποφασίσουμε κάποια στιγμή ναύαρχε μου ότι ήρθε ο κόμπος στο χτένι και τους βυθίζουμε πάραυτα».

Πηγές: EΡΤ, Α’ Πρόγραμμα

www.ert.grΠηγή ert.gr