Αντιδράσεις για τις αλλαγές στον Ποινικό Κώδικα

Ο ΣΥΡΙΖΑ καλεί την κυβέρνηση να αποσύρει άμεσα το νομοσχέδιο που κατέθεσε, με τις αλλαγές στους νέους κώδικες, και να μην διανοηθεί να νομοθετήσει αυτό το έκτρωμα όπως υποστηρίζει σε ανακοίνωσή του.

Κατηγορεί τη Ν.Δ. ότι «με το νομοσχέδιο που κατατέθηκε, εξασφαλίζει το ακαταδίωκτο στα στελέχη των τραπεζών για υποθέσεις απιστίας, με κατάργηση της αυτεπάγγελτης δίωξης και ο εκάστοτε τραπεζίτης θα μπορεί να διωχθεί ποινικά μόνο εάν ο ίδιος κάνει μήνυση στον… εαυτό του!».

«Δεν φτάνει που ο ελληνικός λαός έχει ξεχάσει πόσες φορές έχει ανακεφαλαιοποιήσει τις τράπεζες για τα θαλασσοδάνειά τους μέσα στην κρίση, τώρα έρχεται ο κ. Μητσοτάκης να ξεπλύνει όλες τις υποθέσεις των τραπεζιτών, αφού, αν αυτό το νομοθετικό έκτρωμα τεθεί σε ισχύ, έστω και για μία ημέρα, ακυρώνονται όλες οι ποινικές διώξεις σε τραπεζίτες. Όπως αυτές για τα θαλασσοδάνεια σε Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ, στα Μέσα Ενημέρωσης και, φυσικά, και στον Κήρυκα Χανίων του κ. Μητσοτάκη» αναφέρει το γραφείο Τύπου του κόμματος.

Νέος ποινικός κώδικας: Βαριές «καμπάνες» για τρομοκρατία και δημόσια ασφάλεια (video)

«Περιμένουμε απάντηση», αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ «εάν τη διάταξη αυτή την εισηγήθηκε η Νομοπαρασκευαστική ή τη «φύτεψε» ο κ. Μητσοτάκης μετά τη συνάντησή του με τους τραπεζίτες, και προσθέτει ότι μετά από τόση λάσπη της Ν.Δ. στον ΣΥΡΙΖΑ και τη Νομοπαρασκευαστική Επιτροπή για τη εμβληματική μεταρρύθμιση στον Ποινικό Κώδικα, επιτέλους μπορούν όλοι να καταλάβουν τι είναι αυτό που πραγματικά είχε ενοχλήσει τη Ν.Δ. και το οποίο ο υπουργός Δικαιοσύνης χθες χαρακτήρισε «ιδεοληψίες»».

Το ζήτημα σχολίασε πριν από λίγο και ο επικεφαλής του Μέρα 25 Γιάννης Βαρουφάκης λέγοντας ότι «εάν περάσουν οι ρυθμίσεις οι εργολάβοι που καταδικάστηκαν για ατασθαλίες, που μέχρι τον πρόσφατα ισχύοντα νόμο δε μπορούσαν να συμμετάσχουν σε νέες δουλειές, δημοπρασίες και πλειστηριασμούς, τώρα μπορούν».

«Τεράστιο σκάνδαλο, ένα μεγάλο δώρο. Η διαπλοκή με άλλα λόγια έχει βρει κυβέρνηση η οποία την προσέχει και τη υποστηρίζει στις δύσκολες της στιγμές» δήλωσε ο κ. Βαρουφάκης.

www.ert.grΠηγή ert.gr