Πολλές συζητήσεις και αντιδράσεις έχει προκαλέσει μια ταινία – ανεξάρτητη παραγωγή που κυκλοφορεί από την Πέμπτη ελεύθερα μέσω διαδικτύου και αφορά σε μια παρέα, μέλη της οποίας ερωτοτροπούν στην Ακρόπολη. Σε σχετική του τοποθέτηση μετά από ερωτήσεις δημοσιογράφων, το γραφείο Τύπου του Υπουργείου Πολιτισμού επισημαίνει ότι δεν έχει δοθεί καμία άδεια, από τις καθ΄ ύλην αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου.

Στην επίμαχη ταινία διάρκειας 36 λεπτών, φαίνεται και ένα γκέι ζευγάρι να κάνει σεξ στην Ακρόπολη, δημιουργώντας μπαράζ συζητήσεων στα social media.

Αναφορικά με την υπόθεση της ταινίας, αυτή αφορά σε μια παρέα που έχει μόλις τελειώσει την πεζοπορία της και ξεκουράζεται απολαμβάνοντας το ηλιοβασίλεμα. Στη συζήτηση έρχονται μνήμες από προηγούμενα χρόνια των μελών της. Μνήμες περισσότερης ανεμελιάς, αλητείας και τόλμης στον έρωτα. Η παρέα αποφασίζει να μεσολαβήσει ώστε όσα λέγονται να μην είναι μόνο μνήμες. Ό,τι αξίζει γι’ αυτήν να έχει παρόν και μέλλον επίσης. Μέσα από τη συντροφικότητα, το χιούμορ, το κέντρισμα του αισθησιασμού η παρέα συντροφεύει τα μέλη της να βιώσουν τον ερωτισμό σε δημόσια μέρη, όπως παλιά. Μαζί, ο δημόσιος χώρος που είναι φορτισμένος με τα στοιχεία ενός πατριαρχικού και εθνικιστικού πλαισίου αποχτά ρωγμές, για να αναδυθεί ακριβώς αυτός ο ερωτισμός.

Όπως αναφέρεται στην ιστοσελίδα της ταινίας με τίτλο «Ξεπαρθενών»:

«Σε κάποιες κοινωνίες μέρος της ταινίας θεωρείται κατάλληλο μόνο για ενήλικους ανθρώπους».

Η σχετική ανακοίνωση από το Γραφείο Τύπου του υπουργείου Πολιτισμού:

​«Σε ερωτήσεις δημοσιογράφων σχετικά με βίντεο που περιέχει σκηνές, οι οποίες γυρίστηκαν παράνομα στον αρχαιολογικό χώρο της Ακρόπολης, από το Γραφείο Τύπου του ΥΠΠΟΑ διευκρινίζονται τα εξής:

Για τις συγκεκριμένες σκηνές προφανώς δεν έχει δοθεί καμία άδεια από τις καθ΄ ύλην αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού. Ο αρχαιολογικός χώρος της Ακρόπολης δεν προσφέρεται για κανενός είδους ακτιβιστική ή άλλη δραστηριότητα, η οποία προσβάλλει και συμπεριφέρεται ασεβώς στο μνημείο.

Με εντολή της Υπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού προς την Προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Πόλης Αθηνών, διενεργείται προκαταρκτική εξέταση, σύμφωνα με όσα προβλέπονται στον Κώδικα Κατάστασης Δημοσίων Πολιτικών Διοικητικών Υπαλλήλων, προκειμένου να διερευνηθούν οι συνθήκες υπό τις οποίες έλαβε χώρα το περιστατικό και να αποδοθούν ευθύνες».

www.ertnews.grΠηγή ert.gr