Δώδεκα ώρες στο δρόμο, έχοντας διανύσει μια απόσταση 500 χιλιομέτρων μετά την απομάκρυνσή της από το Κίεβο, συμπλήρωσε η αυτοκινητοπομπή που αναχώρησε από την πρεσβεία της Ελλάδας στο Κίεβο, όπως μετέδωσε σε νέα της ανταπόκριση το πρωί του Σαββάτου η απεσταλμένη της ΕΡΤ, Ανδριάννα Μαγγανιά. 

Αποστολή ΕΡΤ – Κίεβο: Ανδριάνα Μαγγανιά

Στην αυτοκινητοπομπή έξι οχημάτων επιβαίνουν διπλωμάτες, αλλά και δημοσιογράφοι – τεχνικοί που κάλυπταν την εισβολή στην Ουκρανική πρωτεύουσα.

«Ακούγαμε εκρήξεις και πυροβολισμούς και κρίθηκε απαραίτητο να απομακρυνθούμε – Δεν ήμασταν πλέον ασφαλείς εκεί, στο κτίριο» περιέγραψε για τις κρίσιμες στιγμές της απομάκρυνσής τους από την Ουκρανική πρωτεύουσα, την Παρασκευή, η Ανδριάννα Μαγγανιά.

Όπως επίσης είπε η απεσταλμένη της ΕΡΤ, ουρές χιλιομέτρων οχημάτων έχουν σχηματιστεί κοντά στα σύνορα με την Μολδαβία, με τους πολίτες της χώρας να εγκαταλείπουν. «Ουρές σχηματίζονται και στα βενζινάδικα, σε πολλά από τα οποία δεν υπάρχουν πλέον καύσιμα», πρόσθεσε.

Υπενθυμίζεται ότι η ελληνική πρεσβεία στο Κίεβο εκκενώθηκε το απόγευμα της Παρασκευής με τα μέλη της ελληνικής διπλωματικής αποστολής και τους δημοσιογράφους που για λόγους ασφαλείας βρίσκονταν εκεί, να εγκαταλείπουν. Ανάμεσα σε αυτούς ήταν και η αποστολή της ΕΡΤ.

Διαβάστε όλες τις εξελίξεις για τον πόλεμο στην Ουκρανία

www.ertnews.grΠηγή: ert.gr