Ανταγωνιστικότερη ΔΕΗ – Μειωμένες χρεώσεις στο νυχτερινό τιμολόγιο ρεύματος (video)

Μειωμένες θα είναι οι επιβαρύνσεις για τους καταναλωτές που κάνουν χρήση του νυχτερινού τιμολογίου ηλεκτρικής ενέργειας. Η διάταξη εντάχθηκε στο νομοσχέδιο για τη ΔΕΗ, που κατατέθηκε χθες το βράδυ στη Βουλή.

Το νομοσχέδιο προβλέπει την άρση της μονιμότητας για τους νεοπροσληφθέντες, ενώ η ΔΕΗ θα προχωρήσει και σε προγράμματα εθελουσίας εξόδου. Ο Θάνος Τσίρος θα μας δώσει τα κυριότερα σημεία του νομοσχεδίου που ενδιαφέρουν τους καταναλωτές, με σχετική επεξηγηματική κάρτα που έχει ετοιμάσει Θάνο, αλλά και τα βασικά, στο νέο πλαίσιο λειτουργίας της επιχείρησης.

Στο νομοσχέδιο που κατατέθηκε αργά χθες το βράδυ στη Βουλή έχει ενσωματωθεί και το άρθρο 16, η διάταξη που ενδιαφέρει όσους καταναλωτές κάνουν εκτεταμένη χρήση του ηλεκτρονικού τιμολογίου ηλεκτρικής ενέργειας. Ειδικά όσοι καταναλώνουν κατά την διάρκεια της νύχτας περισσότερες από 1.600 κιλοβατόρες θα δουν σημαντικά οφέλη.

Ιδιαίτερη αναφορά γίνεται στα νοικοκυριά που χρησιμοποιούν θερμοσυσσωρευτές για την κάλυψη των αναγκών τους σε θέρμανση.

Το νομοσχέδιο -όπως είπε ο αρμόδιος υπουργός ο κ. Χατζηδάκης στον τηλεοπτικό σταθμό Σκάι- περιλαμβάνει όλες τις διατάξεις που είχε προαναγγείλει η κυβέρνηση, θα προχωρήσει ένα σχέδιο εθελουσίας εξόδου. το κόστος του οποίου δεν θα αναλάβει ο Έλληνας φορολογούμενος, αλλά θα χρηματοδοτηθεί από την ΔΕΗ.

Υπάρχει η διάταξη στην οποία αίρεται η μονιμότητα για όσους προσλαμβάνονται από εδώ και στο εξής και ορίζεται σε τριετή η θητεία των διευθυντικών στελεχών της επιχείρησης.

Πηγή: ΕΡΤ, Ρεπορτάζ/Θάνος Τσίρος

 

 

www.ert.grΠηγή: ert.gr