Τόσα θα χρειαστεί να δαπανήσει η ελληνική κυβέρνηση προκειμένου να προχωρήσει στην αγορά τουλάχιστον 12 μαχητικών αεροσκαφών Rafale, 4ης και 5ης γενιάς, η οποία θα αποτελεί τμήμα της ελληνογαλλικής αμυντικής συμφωνίας που αναμένεται να κάνουν γνωστή την ερχόμενη εβδομάδα ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Εμανουέλ Μακρόν.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός και ο Γάλλος Πρόεδρος θα συναντηθούν στη Γαλλία με αφορμή τη Διάσκεψη των επτά Μεσογειακών ή ευρωπαϊκών χωρών, που πραγματοποιείται στην Κορσική, στις 10 Σεπτεμβρίου.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του OnAlert, ο τελικός αριθμός των γαλλικών αεροσκαφών, όπως και το συνολικό κόστος απόκτησης τους, δεν έχουν ακόμη καθοριστεί. Η Ελλάδα επιθυμεί να αποκτήσει συνολικά 18 Rafale, ωστόσο το μεγάλο κόστος, σε συνδυασμό με τον περιορισμένο δημοσιονομικό χώρο και την αβεβαιότητα για την πορεία της οικονομίας την εποχή του Covid 19, καθιστούν το εγχείρημα αρκετά δύσκολο.

Διαβάστε το αναλυτικό ρεπορτάζ στο OnAlert.gr

To άρθρο Αντίστροφη μέτρηση για τα εξοπλιστικά: Τόσο θα κοστίσουν τα Rafale – Τι ισχύει για τις Belh@rra δημοσιεύτηκε στο NewsIT .Πηγή:newsit.gr