Ανησυχία για τα κρούσματα Covid -19 στον Αποκόρωνα Χανίων – Ανάγκη διενέργειας μαζικών τεστ

Την ανάγκη άμεσης πραγματοποίησης τεστ covid στην ευρύτερη περιοχή του Βάμου στον Δήμο Αποκόρωνα, επισημαίνει με ανακοίνωσή του ο Αγροτικός Σύλλογος , δεδομένων των αρκετών κρουσμάτων που έχουν επιβεβαιωθεί το τελευταίο διάστημα.

Σε σχετική ανακοίνωσή του, ο Σύλλογος καταγγέλλει ότι παρά τα κρούσματα, δεν έχει υπάρξει μέριμνα για ιχνηλάτηση των επαφών των φορέων του ιού, που έρχονταν σε επαφή με συμπολίτες τους σε όλο τον Αποκόρωνα πριν διαγνωστούν.

«Τις προηγούμενες μέρες καταγράφηκαν κρούσματα κορωνοιού σε χωριό της Δημοτικής Ενότητας Βάμου όπου οικογένεια ήταν θετική (πατέρας και μητέρα νοσηλεύονται στο νοσοκομείο). Ο πατέρας έκανε διανομή ψωμιού μέχρι που έκανε το τεστ, με αποτέλεσμα να έρθει σε επαφή με πολλούς χωριανούς. Η οικογένεια κυκλοφορούσε στο χωριό μέχρι να γίνει η διάγνωση και ενώ όπως αναφέρει ο δήμος Αποκορώνου έχει κάνει σχετικό έγγραφο στον ΕΟΔΥ, δεν έχει πραγματοποιηθεί ούτε ένα προληπτικό τεστ στην μικρή κοινωνία του χωριού για να εντοπισθούν και τα υπόλοιπα πιθανά κρούσματα και να προληφθεί η διασπορά», επισημαίνεται ενδεικτικά στην ανακοίνωση.

Αναλυτικά:

«Τις προηγούμενες μέρες καταγράφηκαν κρούσματα κορωνοιού σε χωριό της Δημοτικής Ενότητας Βάμου όπου οικογένεια ήταν θετική (πατέρας και μητέρα νοσηλεύονται στο νοσοκομείο). Ο πατέρας έκανε διανομή ψωμιού μέχρι που έκανε το τεστ, με αποτέλεσμα να έρθει σε επαφή με πολλούς χωριανούς. Η οικογένεια κυκλοφορούσε στο χωριό μέχρι να γίνει η διάγνωση και ενώ όπως αναφέρει ο δήμος Αποκορώνου έχει κάνει σχετικό έγγραφο στον ΕΟΔΥ, δεν έχει πραγματοποιηθεί ούτε ένα προληπτικό τεστ στην μικρή κοινωνία του χωριού για να εντοπισθούν και τα υπόλοιπα πιθανά κρούσματα και να προληφθεί η διασπορά. Μας κουνάνε το δάχτυλο την στιγμή που από τον περισσότερο κόσμο υπάρχει ατομική ευθύνη ενώ δεν υπάρχει η αντίστοιχη ευθύνη από την κυβέρνηση και το κράτος. Δηλαδή τι περιμένουν; να φτάσουμε στην τραγική κατάσταση της Θεσσαλονίκης για να κάνουν μαζικά τεστ; Ή για οικονομικούς λόγους να πεθάνουν και μερικοί που θα μπορούσαν να σωθούν; Ας δεινοπαθούν και ας αρρωσταίνουν οι κατά τα άλλα ήρωες υγειονομικοί λόγω των τεράστιων ελλείψεων. Πρέπει πρώτα απ’ όλα να στηριχθεί το κέρδος των μεγάλων επιχειρήσεων. Αυτοί βέβαια δεν έχουν ανάγκη, έχουν μαζέψει αρκετά κέρδη και δεν θα πεινάσουν. Αυτή η λογική και η πρακτική φταίει και για την διασπορά από το καλοκαίρι όπου γίνονταν ελάχιστα δειγματοληπτικά τεστ στους τουρίστες και αλώνιζαν τα κρούσματα σε όλη την Ελλάδα. Απαιτούμε μαζικά τεστ με κινητή μονάδα του ΕΟΔΥ σε αυτό το χωριό και στα υπόλοιπα που έχουν κρούσματα.»

www.ert.grΠηγή ert.gr