Ανησυχία για νέες δοκιμές προκάλεσαν σεισμοί στη Β. Κορέα (video)

Υποψίες για νέα δοκιμή όπλων προκάλεσε σεισμική δόνηση στη Βόρεια Κορέα. Η κινεζική σεισμολογική υπηρεσία, που κατέγραψε σεισμό μεγέθους 3,4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, ανέφερε πως πιθανόν να οφειλόταν σε «έκρηξη». Λίγες ώρες νωρίτερα, ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν χαρακτήριζε «ψυχικά διαταραγμένο» τον Ντόναλντ Τραμπ, προειδοποιώντας ότι «θα πληρώσει ακριβά» ο Πρόεδρος των ΗΠΑ τις απειλές που εκτόξευσε για «ολοκληρωτική καταστροφή» , από το βήμα της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ.

Ο σεισμός, ο οποίος σημειώθηκε περίπου στις 0830 GMT, είχε επίκεντρο κοντά στο πεδίο των υπόγειων πυρηνικών δοκιμών της Πιονγιάνγκ, σύμφωνα με τις κινεζικές αρχές.

Το Πεκίνο, ο μοναδικός σύμμαχος και πολύτιμος εμπορικός εταίρος για τη Βόρεια Κορέα, ανακοίνωσε ότι περιορίζει τις εξαγωγές πετρελαίου συναινώντας με την Ουάσιγκτον, σχετικά με την επιβολή νέων αυστηρότερων κυρώσεων, μετά και την πρόσφατη πυρηνική δοκιμή βόμβας υδρογόνου από την Πιονγιάνγκ.

Στο μεταξύ, ο Οργανισμός για τη Συνθήκη Πλήρους Απαγόρευσης των Πυρηνικών Δοκιμών (CTBTO) ανακοίνωσε ότι κατέγραψε δύο σεισμικές δονήσεις στη Βόρεια Κορέα.

Προηγούμενοι σεισμοί που είχαν σημειωθεί στη Βόρεια Κορέα οφείλονταν σε πυρηνικές δοκιμές, όπως η πιο πρόσφατη στις αρχές του μήνα.
Η Μετεωρολογική Υπηρεσία της Νότιας Κορέας ανακοίνωσε ότι το αρχικό της συμπέρασμα είναι ότι επρόκειτο για φυσικό φαινόμενο.

ΠΗΓΗ:ΑΠΕ-ΜΠΕ


Δείτε εδώ: Ανησυχία για νέες δοκιμές προκάλεσαν σεισμοί στη Β. Κορέα (video)