Αναλυτική αναφορά στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, (διαβάστε το πλήρες κείμενο), έστειλε το σωματείο εργαζομένων στο νοσοκομείο Θριάσιο, χαρακτηρίζοντας “επικίνδυνες τις συνθήκες εργασίας στο νοσοκομείο”.

Βασικά σημεία της αναφοράς είναι τόσο η πίεση που δέχεται το νοσοκομείο λόγω των εισαγωγών ασθενών με κορονοϊό, που όπως αναφέρουν οι εργαζόμενοι, δεν διαθέτουν αρκετό προσωπικό για να αντιμετωπίσουν την κατάσταση. Επίσης αναφέρουν τον κίνδυνο να μετατραπεί το νοσοκομείο σαν “νοσοκομείο μίας νόσου”, με αρνητικές επιπτώσεις σε ασθενείς από άλλες παθήσεις.

Όπως αναφέρουν: “Για να εξοικονομηθεί νοσηλευτικό προσωπικό και κρεβάτια, εκτός από τις περικοπές στα τακτικά χειρουργεία και εξωτερικά ιατρεία, συνεχίζονται εκτεταμένες συμπτύξεις κλινικών με αποτέλεσμα τον δραστικό περιορισμό της λειτουργίας τους (π.χ. Ορθοπαιδική, Νευροχειρουργική, Γεν. Χειρουργική, ΩΡΛ, Πλ. Χειρουργική κλπ). Ουσιαστικά το ΘΡΙΑΣΙΟ νοσοκομείο – που είναι το μοναδικό στη Δ. Αττική – κινδυνεύει να μετατραπεί σε “νοσοκομείο της μιας νόσου”, αφήνοντας εκτεθειμένους εκατοντάδες ασθενείς με άλλες παθήσεις”.

Σχετικές ειδήσεις

Διαμαρτυρίες των εργαζομένων για τις ελλείψεις προσωπικού στο Θριάσιο

Θετικό κρούσμα COVID-19 σε γιατρό της Παιδιατρικής κλινικής στο Θριάσιο νοσοκομείο

Ενίσχυση της φύλαξης και κάλυψη των κενών ζητούν οι εργαζόμενοι στο Θριάσιο νοσοκομείο

www.ertnews.grΠηγή ert.gr