αναδρομικά

ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ: Στα τέλη Οκτωβρίου 2020, μαζί με τις συντάξεις Νοεμβρίου 20202, αναμένεται να καταβληθούν σε όλους τους δικαιούχους τα αναδρομικά των συνταξιούχων.

ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ: Στα τέλη Οκτωβρίου 2020 θα καταβληθούν τα αναδρομικά σε συνολικά 1,1 εκατομμύρια συνταξιούχους. Συγκεκριμένα, όπως έχει ανακοινώσει ο υπουργός εργασίας κ. Γιάννης Βρούτσης, μιλώντας από το βήμα της Βουλής, μαζί με τις συντάξεις Νοεμβρίου 2020 θα καταβληθούν και τα αναδρομικά σε όλους τους δικαιούχους συνταξιούχους.

Ειδικότερα, τις ίδιες ημερομηνίες που θα καταβληθούν οι κύριες και επικουρικές συντάξεις Νοεμβρίου 2020 για κάθε ταμείο, θα καταβληθούν και τα αναδρομικά στους συνταξιούχους του ιδιωτικού και δημοσίου τομέα σε μια εφάπαξ δόση.

Η πληρωμή των αναδρομικών θα εμφανίζεται σε διακριτή γραμμή, ώστε να είναι εμφανές τι αναδρομικά θα πάρει ο κάθε συνταξιούχος.

Όπως παρουσιάστηκε στην εκπομπή «MEGA Σαββατοκύριακο» αναλυτικά οι ημερομηνίες:

– Την Παρασκευή 23 Οκτωβρίου 2020 θα γίνει η καταβολή των συντάξεων και των αναδρομικών στους συνταξιούχους των οποίων το ΑΜΚΑ τους λήγει σε 1, 3, 5, 7, 9.

– Την Δευτέρα 26 Οκτωβρίου 2020 θα γίνει η καταβολή των συντάξεων και των αναδρομικών στους συνταξιούχους των οποίων το ΑΜΚΑ τους λήγει σε 0, 2, 4, 6, 8.

– Την Τρίτη 27 Οκτωβρίου 2020 θα καταβληθούν τα αναδρομικά μαζί με τις κύριες και επικουρικές συντάξεις του Νοεμβρίου στους δικαιούχους συνταξιούχους των ταμείων του ΟΑΕΕ , του ΟΓΑ και του ΕΤΑΑ (μη Μισθωτών).

– Την Πέμπτη 29 Οκτωβρίου 2020 θα καταβληθούν τα αναδρομικά μαζί με τις κύριες και επικουρικές συντάξεις στους δικαιούχους συνταξιούχους του Δημοσίου και του ΝΑΤ.

– Την Παρασκευή 30 Οκτωβρίου 2020 θα γίνει η καταβολή των αναδρομικών και των συντάξεων του Νοεμβρίου στους ανασφάλιστους υπερήλικες.

Επίσης, αξίζει να σημειωθεί ότι τα αναδρομικά 11μήνου θα έχουν μόνον την κράτηση για ασθένεια, που θα είναι με 4% έως τον Ιούνιο του 2015 και με 6% από Ιούλιο του 2015 και μετά, ενώ ο αναλογούν φόρος για τα αναδρομικά του 11μηνου θα υπολογιστεί την άνοιξη του 2021 με τροποποιητικές δηλώσεις για την χρονική περίοδο 2015 – 2016.

To άρθρο Αναδρομικά συνταξιούχων: Πότε θα καταβληθούν – Όλες οι ημερομηνίες πληρωμής δημοσιεύτηκε στο NewsIT .Πηγή:newsit.gr