Ανήλικοι επιτέθηκαν σε ανήλικους για ένα ηχείο

Έντονο προβληματισμό προκαλεί η αύξηση της νεανικής παραβατικότητας τον τελευταίο καιρό. Άλλη μία επίθεση από ανήλικους σε ανήλικους, η τέταρτη σε έναν μήνα, σημειώθηκε στον Άγιο Δημήτριο. Αυτή τη φορά κίνητρο των δραστών δεν ήταν ο ρεβανσισμός αλλά η ληστεία.

Η σύλληψή τους προκάλεσε έκπληξη ακόμα και στους αστυνομικούς, οι οποίοι έλαβαν την κλήση μίας μητέρας που κατήγγειλε ότι το 13χρονο παιδί της και ένας 16χρονος φίλος του έπεσαν θύματα ληστείας σε πλατεία του Αγίου Δημητρίου.

Τα θύματα έκαναν βόλτα όταν δέχτηκαν επίθεση από τέσσερα άτομα για ένα ηχείο.

«Περικυκλώσανε τα παιδιά, τους έκαναν ντου στην πλατεία, για να τους πάρουν ένα ηχείο. Τους είπαν ότι αν δεν τους δώσουνε χρήματα δεν πρόκειται να φύγουν από την πλατεία», ανέφερε η μητέρα του 13χρονου.

Το ένα από τα δύο θύματα είχε τη ψυχραιμία να συγκρατήσει τις πινακίδες κυκλοφορίας του οχήματος των δραστών και έτσι η Αστυνομία έφτασε γρήγορα στη σύλληψή τους.
Μετά την επίθεση τα δύο παιδιά επικοινώνησαν με τους γονείς τους, οι οποίοι έτρεξαν να δουν τι έχει συμβεί.

«Το παιδί χτύπησε το πόδι του στην προσπάθειά τους να του πάρουν το ηχείο. Με θυμώνει ότι δε μπορεί το παιδί να βγει μία βόλτα στις 4.00 το μεσημέρι», δήλωσε η μητέρα του 16χρονου.

Οι δύο από τους δράστες είναι ηλικίας 14 ετών, ο τρίτος 15 και ο τέταρτος 20.

Η αυξανόμενη δράση των ανήλικων συμμοριών προβληματίζει ιδιαίτερα την αστυνομία. Η επίθεση στον Άγιο Δημήτριο ήταν η τέταρτη τον τελευταίο μήνα με δράστες ανήλικους.

Ρεπορτάζ: Αλέξανδρος Καλαφάτης

www.ert.grΠηγή ert.gr