Μέσα στην επόμενη εβδομάδα αναμένεται να ανακοινωθεί το νέο πακέτο στήριξης της κυβέρνησης σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις λόγω της ενεργειακής κρίσης. Η επιδότηση στο ηλεκτρικό ρεύμα, η τιμή του οποίου σπάει το ένα ρεκόρ μετά το άλλο, θα κυμαίνεται από 50% έως 70%.

Κάποιες πρώτες λεπτομέρειες για το πακέτο στήριξης έδωσε ο υπουργός Ενέργειας Κώστας Σκρέκας, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1. Όπως είπε η επιδότηση συνεχίζεται, θα στηριχθούν νοικοκυριά κι επιχειρήσεις όπως έγινε και με το πακέτο Ιανουαρίου το οποίο ήταν στα 400 εκατ. ευρώ. Ο κ. Σκρέκας ανέφερε ότι η επιδότηση για το ρεύμα θα είναι στο 70% του αυξημένου κόστους για τα νοικοκυριά  και στο 50% του αυξημένου κόστους για τις επιχειρήσεις. Όπως ανέφερε ο δημοσιογράφος της ΕΡΤ, Άκης Αθανασόπουλος, αναμένουμε να δούμε αν θα υπάρξουν κριτήρια.

Αναφορικά με την κακοκαιρία ο Κώστας Σκρέκας δεν ήταν σε θέση να πει πώς θα αποζημιωθούν τα νοικοκυριά που έμειναν χωρίς ρεύμα ωστόσο άφησε να εννοηθεί ότι η αποζημίωση θα αφορά εκείνα που έμειναν χωρίς ρεύμα πάνω από 24 ώρες.

Τέλος έκανε γνωστό ότι θα αυξηθεί η επιδότηση για την αγορά ηλεκτρικού αυτοκινήτου αλλά και το κόστος απόσυρσης.

Πηγή: ΕΡΤ, Ρεπορτάζ: Άκης Αθανασόπουλος

Σχετικά Άρθρα: Κ. Σκρέκας: Θα αποζημιωθούν όσοι έμειναν χωρίς ρεύμα πάνω από 24 ώρες

Κακοκαιρία «Ελπίδα»: Ποιοι και πώς μπορούν να ζητήσουν αποζημιώσεις για ηλεκτρικές συσκευές

www.ertnews.grΠηγή: ert.gr